Arjan van der Laan trainer/coach FC Utrecht Onder-19

16 juni 2014
Technisch Manager en Hoofd Opleidingen Henny Lee erg blij met komst ex-prof naar FC Utrecht Academie.

Arjan van der Laan gaat bij FC Utrecht aan de slag als trainer/coach van het Onder 19-team en assistent-trainer van de beloftenploeg. De 44-jarige oefenmeester komt over van Sparta Rotterdam en is in de Domstad de opvolger van Claudio Braga, die onlangs de overstap maakte naar de Portugese club Santa Clara.

Van der Laan speelde honderden wedstrijden in het betaalde voetbal namens Sparta Rotterdam, FC Twente, ADO Den Haag en FC Dordrecht. Nadat hij in 2006 zijn schoenen aan de wilgen hing, ging hij aan de slag als jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam. Bij de Kasteelclub was Van der Laan het afgelopen seizoen actief als trainer/coach van het beloftenteam en assistent-trainer van het eerste elftal.

Technisch Manager en Hoofd Opleidingen Henny Lee van FC Utrecht is verheugd met de komst van Van der Laan naar de Domstad. “Arjan is een ervaren kwaliteitstrainer, die jarenlang een zeer belangrijke rol heeft vervuld binnen één van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Wij zijn er erg blij mee dat Arjan nu aan de slag gaat bij de FC Utrecht Academie, die inmiddels ook behoort tot de top van Nederland. We denken dat we hiermee meer dan uitstekend hebben ingespeeld op het plotselinge vertrek van Claudio Braga. Onze visie is bovendien dat wij graag nieuwe en andere inzichten en ervaringen willen toevoegen aan onze organisatie. Hierdoor creëren wij een optimaal klimaat en kennisgebied binnen de FC Utrecht Academie”, aldus Lee. “Arjan weet als oud-voetballer wat er bij een eerste elftal als speler van je gevraagd wordt. Zijn ervaringen kan hij nu gaan overbrengen op de talenten die in de laatste fase van de jeugdopleiding uitkomen. ”

“Naast zijn werkzaamheden als trainer/coach van FC Utrecht Onder-19 en assistent-trainer van Jong FC Utrecht, gaat Arjan ook ondersteunen bij activiteiten die in het kader van onze samenwerking worden georganiseerd met een groot gedeelte van de amateurclubs uit de streek. Zo willen we hun jeugdopleidingen naar een nog hoger niveau tillen”, vervolgt Lee.  

“De voorbije seizoenen werkte ik met veel plezier bij Sparta Rotterdam, maar ik was toe aan een nieuwe, frisse uitdaging”, zegt Arjan van der Laan. “Wat dat betreft kwam de kans die FC Utrecht me bood precies op het juiste moment. Ik wil mezelf doorontwikkelen als trainer en die kans krijg ik in Utrecht. Bij FC Utrecht ga ik werken met een nieuwe spelersgroep, maar de fase van hun loopbaan waarin ze zich bevinden, is voor mij bekend. Ik wéét welke stap deze jongens moeten maken. Het is aan mij om ze daarbij zo goed mogelijk te helpen. Daar kijk ik ontzettend naar uit.”