Zaterdag 17 mei vond het internationale toernooi bij RKVV Best Vooruit plaats met 16 BVO’s. In de poulefase werd gespeeld tegen Kortrijk D2 (2-0), Club Brugge D2 (2-1) en Borussia Mönchengladbach D2 (2-0). Door deze resultaten eindigde FC Utrecht als tweede in de poule. Hierdoor werd de kwartfinale bereikt waarin Bayer 04 Leverkussen D2 de opponent was. De wedstrijd eindigde in 1-1. Strafschoppen moesten de winnaar aanwijzen. FC Utrecht was de beste in de penaltyreeks en bereikte hierdoor de halve finale.

In de halve finale werd Willem II/RKC D2 met 3-1 verslagen. FC Utrecht stond in de eindstrijd. De andere finalist werd Borussia Mönchengladbach D2 die in de halve finale, na een 1-1 gelijkspel tegen PSV D2, de penaltyreeks won.

De finale moest FC Utrecht onder warme omstandigheden spelen tegen het fysiek sterke Borussia Mönchengladbach D2. De tegenstander, waarvan in de groepsfase nog werd gewonnen, bleek nu een maatje te groot. FC Utrecht verloor terecht met 3-0.

Een geweldige prestatie van het team onder leiding van trainer/coach Mourad el Idrissi. Eindigen boven leeftijdsgenoten van PSV, Feyenoord en AZ gaf de prestatie extra glans.