Maandelijks wordt één van de teams van de FC Utrecht Academie bestempeld tot Team van de Maand. FC Utrecht O19 valt deze eer, net als eerder in februari, ten deel over de maanden april en mei.

FC Utrecht O19 heeft het seizoen afgesloten op een knappe derde plaats in de Eredivisie voor A-junioren. Deze klassering is mede te danken aan een grote dosis dominantie en lef, belangrijke aspecten uit de speelwijze van FC Utrecht. Dit kwam onder andere ten uiting in de laatste competitiewedstrijd die de ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelde, thuis tegen Vitesse. Ondanks dat meer dan een half uur met een ondertal gespeeld werd, wist O19 een 0-1 ruststand om te buigen in een 4-1 overwinning.

Naast de goede prestatie die O19 in de maanden april en mei als collectief heeft neergezet, valt ook de positieve ontwikkeling van spelers individueel op.

Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee: “Wij werken er iedere dag aan om tot de beste jeugdopleidingen van Nederland te behoren. De jeugdopleiding is een belangrijke pijler in de filosofie van de club. In onze opleidingsvisie is duidelijk omschreven welke speelstijl wij voor ogen hebben: een speelstijl die aansluit bij de cultuur van onze club en bij onze visie op voetbal, en die gekenmerkt wordt door de begrippen: dwingend, technisch, naar voren gericht, met lef, passie en strijd. FC Utrecht O19 heeft dit uiteindelijk in een aantal wedstrijden meer dan waargemaakt.”

Dit alles maakt FC Utrecht O19 tot Team van de Maand!