Robbin Ruiter is door de supporters verkozen tot speler van het jaar 2013/2014. Op de website van de SupportersVereniging FC Utrecht stemde maar liefst 55% van de bezoekers op de doelman, die daarmee zijn teamgenoten ruim achter zich liet. Jens Toornstra, die bij afwezigheid van aanvoerder Cedric van der Gun met grote regelmaat de aanvoerdersband droeg, werd tweede met 21% van de stemmen. Aanvaller Steve De Ridder completeert met 8% het winnende trio.

De doelman ontving de David di Tommaso Trofee uit handen van Audrey, de weduwe van de overleden voormalig FC Utrecht-speler. Het was het tweede seizoen voor de doelverdediger in Utrechtse dienst. Ruiter speelde een solide seizoen waarin hij veel punten binnensleepte voor de ploeg. Vorig seizoen werd de keeper tweede achter Mike van der Hoorn. "Nadat ik vorig jaar net naast de prijs greep, ben ik blij dat ik nu wel heb gewonnen", reageert Ruiter. "Deze prijs is bijzonder, omdat de winnaar wordt gekozen door de supporters. Voor hen doe je het uiteindelijk allemaal. Zelf ben ik ook tevreden over mijn seizoen en blij met de overwinning van vandaag", aldus de vrolijke doelman.

Nummer twee Toornstra is het seizoen geĆ«indigd met twaalf doelpunten en heeft zich daarmee gekroond tot topscorer van FC Utrecht. Steve De Ridder, die als derde eindigde, kwam tot tien doelpunten in zijn eerste seizoen bij de club.

FC Utrecht sloot het seizoen af met een 2-1 overwinning tegen Vitesse. Voorafgaand aan het duel werd de aftrap verricht door de zoon van Audrey en David di Tommaso, Noah.