Aanvaller Tommy Oar heeft maandagmiddag van zich doen spreken in een vriendschappelijke wedstrijd met het nationale elftal van Australië, dat zich voorbereidt op het WK dat over een paar weken begint. De flankspeler van FC Utrecht verzorgde in de veertiende minuut van de wedstrijd de assist waaruit de gereputeerde middenvelder Tom Cahill de 1-1 scoorde. Een minuut eerder was tegenstander Bafana Bafana via een doelpunt van Ayanda Patosi op voorsprong gekomen.

Oar kwam dinsdagmiddag in het ANZ Stadium tot 71 speelminuten, waarna hij werd vervangen door Dario Vidosic. Adam Sarota, die ook onderdeel uitmaakte van de wedstrijdselectie, kwam in het vriendschappelijke duel niet in actie.

Het Australië van bondscoach Angelos Postecoglou speelt ter voorbereiding op het WK nog één oefenwedstrijd. Op zaterdag 7 juni fungeert Kroatië als sparringpartner van de Socceroos, die een week later hun eerste WK-groepswedstrijd spelen tegen Chili.