Jong FC Utrecht krijgt in het nieuwe seizoen de beschikking over Erwin de Groot. De aanvallende middenvelder komt over van Excelsior Rotterdam. Hier speelde hij het voorgaande seizoen in de A1. De Groot tekent een contract tot de zomer van 2016, waarin een optie is opgenomen die hem mogelijk nog een jaar langer in Utrecht houdt.

“Een tweebenige technisch vaardige voetballer met voetbalintelligentie”, typeert Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee de nieuwe aanwinst van de beloftenploeg. “Een zeer talentvolle speler die als nummer tien ingezet kan worden, maar evengoed als linkermiddenvelder kan spelen.”

De Groot was al een verbintenis overeengekomen met Hoofdklasser ASWH, maar ziet nu zijn betaaldvoetbalopleiding verlengd worden. “FC Utrecht is een prachtige club, die mij de kans geeft om mijn droom te verwezenlijken, namelijk het spelen van betaald voetbal”, zegt De Groot. “Toen FC Utrecht mij belde, wist ik het meteen: tekenen. Geen twijfel. FC Utrecht staat gelijk aan mentaliteit, aan strijd in de wedstrijden. Dat past bij mij.”