FC Utrecht heeft na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (2-1) afscheid genomen van een aantal spelers. Ook trainer Jan Wouters en FC Utrecht-man Henk Vonk zwaaiden uit. 

Juan Agudelo werd in de winterstop voor een half seizoen gehuurd van het Engelse Stoke City. Hij kwam bij FC Utrecht tot drie doelpunten en gaat nu terug naar 'The Potters'. Een andere speler die in de winterstop binnenkwam was spits Danny Koevermans. Vanwege fysieke ongemakken was zijn periode als speler bij FC Utrecht van korte duur, maar hij draagt nog altijd zijn steentje bij als spitsentrainer. Hij heeft zijn actieve voetballoopbaan beëindigd. Matthieu Delpierre, de Franse verdediger die voor een half jaar tekende en overkwam van TSG 1899 Hoffenheim uit de Bundesliga, nam tevens afscheid van de club. Hij heeft bij FC Utrecht aangetoond een hele sterke verdediger te zijn. Zijn toekomst is nog onbekend. 

Jacob Mulenga is de speler in dit lijstje die het langst onder contract stond bij de club. In 112 wedstrijden scoorde hij 45 keer. Hij overwon enkele zware blessures en vocht zich altijd sterk terug. Ook Cedric van der Gun verlaat de club. De Hagenaar kwam in twee periodes uit voor FC Utrecht. Van der Gun begon dit seizoen als aanvoerder, maar kwam door blessures niet veel in actie. Zijn waarde heeft hij echter absoluut bewezen.

De club stond het langst stil bij het afscheid van hoofdtrainer Jan Wouters. Na in totaal vijf seizoenen in de trainingsstaf, gaat de Utrechter op zoek naar een nieuw avontuur. Vorig seizoen behaalde Wouters met FC Utrecht de vijfde plaats en winst in de play-offs voor Europees voetbal. Dit ging gepaard met een recordaantal punten in de clubhistorie.

Henk Vonk nam na 37 seizoenen afscheid van de club. In veel verschillende functies, zoals in de scouting, jeugdtrainer en interim-hoofdtrainer, heeft Vonk altijd laten zien een echte FC Utrecht-man te zijn. 

FC Utrecht bedankt iedereen voor hun inzet en wenst hen veel succes in het vervolg van zijn (voetbal)leven.