FC Utrecht en Jan Wouters nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Deze conclusie is gisteren, tijdens een open en eerlijke evaluatie, in goed overleg getrokken door beide partijen.

“Wij kijken als club terug op vijf enerverende seizoenen met Jan Wouters. In de technische staf is Jan Wouters zowel assistent alsmede hoofdcoach geweest. Vorig seizoen wist hij als hoofdcoach van FC Utrecht een recordaantal punten te pakken. Hij heeft altijd met 100% inzet en betrokkenheid voor ons gewerkt. We hebben nu een tijdperk afgesloten”, aldus Algemeen Directeur Wilco van Schaik. 

“Ik heb in de evaluatie aangegeven dat ik het tijd vind voor een nieuwe fase in mijn carrière. Ik wil met de opgedane ervaring een volgende stap maken in mijn carrière. Ik kan met een goed gevoel FC Utrecht verlaten, want FC Utrecht is en blijft mijn club”, aldus Jan Wouters. “Jan Wouters heeft bij ons de laatste jaren hard gewerkt onder de meest moeilijke omstandigheden. In deze financieel moeilijke tijd, met een jonge spelersgroep en met veel mutaties is presteren zoals we vorig jaar hebben gedaan enorm knap. Het puntenrecord van vorig jaar, het winnen van de play-offs en het bereiken van Europees voetbal waren absolute hoogtepunten. Deze prestaties zijn mede aan Jan Wouters te danken”, aldus Wilco van Schaik. In de komende periode gaat FC Utrecht zich bezinnen over de opvolging van Jan Wouters. Jan Wouters blijft in ieder geval tot en met de wedstrijd tegen Vitesse op 3 mei actief als hoofdtrainer van FC Utrecht.

Jan Wouters heeft als speler van FC Utrecht, tussen 1980 en 1986, 186 wedstrijden gespeeld, waarin hij 21 maal wist te scoren. In zijn periode als speler won hij in 1985 de KNVB-beker. In oktober 2011 nam Jan Wouters het stokje over van Erwin Koeman als hoofdcoach. In de jaren voorafgaand aan zijn hoofdtrainerschap is Jan Wouters als assistent actief geweest onder Ton Du Chatinier en Erwin Koeman. Vanaf oktober 2011 heeft Jan Wouters als hoofdtrainer van FC Utrecht voor de groep gestaan.