Wisselende resultaten jeugd FC Utrecht

19 april 2014
Revanche voor FC Utrecht O19, winst voor O17. Ongelukkige nederlaag voor O16. Puntendelingen voor O15 en O13. O10 liet een prima indruk achter op Joer Internationaal Toernooi in Landsmeer.

Zaterdagmiddag kwamen niet alle jeugdploegen van FC Utrecht in actie. FC Utrecht O19 revancheerde zich voor de nederlaag van vorige week, terwijl de O17 weer eens de zoete smaak der overwinning mocht proeven. In Heerenveen werd het 0-2 voor de gasten. Een prima spelend O16 liep tegen een ongelukkige nederlaag aan. FC Utrecht O15 en O13 speelden gelijk.

FC Utrecht O19 - Willem II/RKC A1 (competitie), 2-0
sc Heerenveen B1 - FC Utrecht O17 (competitie), 0-2
FC Utrecht O16 - RJO FE Feyenoord O16 (competitie), 0-1
Alphense Boys C1 - FC Utrecht O15 (competitie), 1-1
FC Utrecht O13 - Sparta Rotterdam D1 (competitie), 2-2

FC Utrecht O19-Willem II/RKC A1 2-0
FC Utrecht speelde tegen een defensief ingestelde tegenstander. In de kleine ruimtes was het moeilijk om tot scoren te komen. Na rust kwam FC Utrecht twee keer tot scoren via Kerk en Boukari, beide na goede passes van Amrabat. Door matig vleugelspel kon de thuisploeg de voorsprong niet uitbreiden. Desalniettemin een verdiende overwinning voor FC Utrecht.

sc Heerenveen B1-FC Utrecht O17 0-2
Na enkele weken zonder overwinning pakte FC Utrecht drie punten in Heerenveen. Door prima goals van Karim Loukili en Emre Bal kwam FC Utrecht op voorsprong. FC Utrecht speelde verdedigend heel compact waardoor het middenveld kort kon komen en de tegenstander tot veel balverlies werd gedwongen. Jammer dat er te weinig diepgang kwam vanaf het middenveld en de spitsen te weinig dominant speelden. Na rust hetzelfde spelbeeld met een verdiende overwinning als eindresultaat.

FC Utrecht O16-RJO/FE Feyenoord O16 0-1
In een wedstrjd op hoog niveau kon FC Utrecht zichzelf maar één ding verwijten, het niet maken van doelpunten. In de laatste lijn werd goed verdedigd en de opbouw was prima verzorgd.. Bij balverlies werd direct goed druk gezet. Het creëeren van kansen bleek een groot struikelblok. De kansen die er wel kwamen werden helaas niet benut. Hetzelfde gold voor de gasten uit Rotterdam. Zij wisten echter wel een keer het net te vinden.

Alphense Boys C1-FC Utrecht O15 1-1
FC Utrecht speelde tegen een zeer georganisserde tegenstander. De wedstrijd werd prima gecontroleerd maar er werden weinig kansen afgedongen. Aan de andere kant moest FC Utrecht goed bij de les blijven tegen een sterk counterend elftal.

FC Utrecht O13 - Sparta Rotterdam D1
In de eerste helft werd er prima druk gezet. Hierdoor kwam FC Utrecht vaak in balbezit op het middenveld. Helaas ontbrak de eindpass regelmatig. Deze werd te vaak onrustig gegeven. Uit een snelle omschakeling viel de 1-1. Na rust gaf O13 veel druk op de laatste linie van de tegenstander. Hierdoor ontstonden twee prima kansen. Helaas werden deze niet benut. Daarna speelden de linies te ver uit elkaar. Hierdoor kon er geen druk naar voren gezet worden. De 2-1 was een prachtige halve volley van onze spits vanaf de rand van de 16 meter. Door een onoplettendheid in de verdediging viel vlak voor tijd de gelijkmaker.

Onder 10 laat goede indruk achter op Joer Internationaal Toernooi.
FC Utrecht O10 heeft vandaag een positieve indruk achter gelaten op het Joer International Toernooi in Landsmeer, waar uiteindelijk van de 24 deelnemers de 4e plaats bereikt werd. In de poulefase werd de ploeg knap eerste door met 2-0 te winnen van De Graafschap, 1-0 te verliezen van Gent, 0-0 te spelen tegen Ajax en vervolgens nog twee keer te winnen van Quick'20 en FC Turnhout. Bij alle wedstrijden was Utrecht de bovenliggende partij waarbij er verzorgd werd opgebouwd van achteruit en de bal vaak snel werd terugveroverd na balverlies. In de kwartfinale werd met 2-1 gewonnen van het Duitse DSC Wanne Eickel. In de halve finale was Feyenoord een maatje te groot (4-0 verlies). De Rotterdammers gingen er uiteindelijk meer dan verdiend vandoor met de eindzege.

Foto's: Ron van Dongen