Vitesse bleek in de competitie dit seizoen al twee keer een geduchte tegenstander van FC Utrecht O16, waarbij FC Utrecht met een overwinning en gelijkspel zich desalniettemin de betere ploeg toonde. En wat doe je dan als de competitie een week stil ligt? Dan zoek je een sterke oefenpartner en beland je dus zomaar weer een keer op Papendal in Arnhem.FC Utrecht O16 vierde de aftrap met wederom de terugkeer van een paar serieus en lang geblesseerde spelers in de basis. In het begin leek het er opdat FC Utrecht zich gretig toonde, de posities goed bezet wist te houden en de bal snel rond liet gaan. Maar, zoals gezegd, Vitesse is een echte tegenstander en de ploeg wenste zeker niet voor FC Utrecht onder te doen.In de 23e minuut diende zich pas echt een grote kans voor FC Utrecht aan maar het snoeiharde schot van de rechterspits ging net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel.Langzaam maar zeker werd het vervolgens iets minder met de door FC Utrecht voorgenomen intenties en even later zetten de onverzettelijke Arnhemmers na slecht – of eigenlijk geen – druk zetten van FC Utrecht-zijde een snelle aanval over links op en de Arnhemse spits wist de voorzet beheerst binnen te tikken: 1-0.Vitesse kreeg van dat doelpunt nog meer energie, maar nog meer doelpunten bleven de eerste helft achterwegen. In de tweede helft ontspon zich aanvankelijk een strijd tussen twee echt aan elkaar gewaagde teams. Maar, toch was het Vitesse dat zich het meest effectief toonde. In de 52e minuut volgde een onvervalste Arnhemse counter die aan afwerking niets te wensen overliet. Met een simpel geplaatst schot in de rechterhoek had de FC Utrecht- keeper het nakijken: 2-0.Hoewel FC Utrecht ook nog wel diverse mogelijkheden kreeg om de stand een beter Utrechts aanzien te geven, was deze middag telkens “net niet” van toepassing. FC Utrecht kwam nog goed weg toen Vitesse in de 76e minuut zelfs een opgelegde kans op een nog grotere voorsprong kreeg, maar de FC Utrecht-keeper wist dat onheil met een fabelachtige redding te voorkomen.Zo kabbelde de wedstrijd voor al wat FC Utrecht heet deze middag teleurstellend naar het einde Als oefenpot wellicht heel leerzaam De ploeg speelt de komende week thuis voor de competitie tegen Roda JC; de kans het te laten zien.