Diverse jeugdteams van FC Utrecht kwamen zaterdag in actie. FC Utrecht O19 won op eigen veld, in extremis, met 3-2 van Sparta Rotterdam. O17 moest zijn meerdere erkennen in AZ (4-3), terwijl O12 op bezoek bij Vriendenschaar met 3-2 won. FC Utrecht O10 – VVIJ eindigde in 4-2. O15 en O13 oefenden op eigen veld en wonnen respectievelijk met 11-1 en 4-1.

Uitslagen
FC Utrecht O19 – Sparta Rotterdam A1, 3-2
AZ B1 – FC Utrecht O17, 4-3
FC Utrecht O15 – Sparta Nijkerk C1, 11-1 (oefenduel)
FC Utrecht O13 – VVV/Helmond Sport, 4-1 (oefenduel)
Vriendenschaar D1 – FC Utrecht O12, 2-3
FC Utrecht O10 – VVIJ, 4-2

Ondanks dat O19 de tegenstander twee keer terug in de wedstrijd liet komen, kunnen drie punten worden bijgeschreven aan het puntentotaal. De ploeg van Robin Pronk had moeite om op het middenveld een overtal te creëren en zag Sparta tot tweemaal toe uit een spelhervatting langszij komen. In de laatste minuut was het Joey Groenbast, verdediger van Sparta, die FC Utrecht de zege bezorgde.
Na afloop werd niet alleen gesproken over de zege van FC Utrecht, maar ook over de prachtige goal die Hamza Boukhari maakte. Met uiterste precisie haalde hij om en zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Een doelpunt zoals je ze zelden ziet. Al met al een mooi afscheidscadeau voor fysiotherapeut Marcel Dieduksman, die FC Utrecht verruilt voor Vitesse.

O17 speelde zaterdag in Alkmaar een wedstrijd met meerdere gezichten. In de beginfase had de ploeg van Claudio Braga moeite om in de omschakeling het middenveld en de jongens voorin te vinden. Desondanks kwam FC Utrecht wel op voorsprong door een doelpunt van Zakaria El Bennay. Hij schoot snoeihard binnen. Slordig verdedigen van FC Utrecht hielp AZ vervolgens in het zadel. Tot drie keer toe strafte AZ gemaakte fouten genadeloos af en bogen de Alkmaarders de stand om naar 3-1.
In de tweede helft een scherper en dominanter FC Utrecht, wat direct resulteerde in de aansluitingstreffer van Jerreau Farel Cairo. Ondanks een aantal mogelijkheden, waaronder een grote kans van Nick Hak, kwam FC Utrecht niet op gelijke hoogte. Een scherpe counter van AZ werd wel in een doelpunt omgezet. Het opportunistische spel van FC Utrecht dat volgde, leidde nog wel tot de 4-3. Karim Loukili schoot een vrije trap schitterend binnen. Maar, verder dan dit kwam FC Utrecht O17 niet.

FC Utrecht O12 herstelde zich zaterdag goed na een 2-1 achterstand, opgelopen door een gebrek aan scherpte. Nadat FC Utrecht het initiatief nam, wist het direct ook twee keer het net te vinden. Na rust was een aanvallender FC Utrecht, de trainer koos voor vier spitsen in de tweede helft, veel scherper en resulteerde een gezonde dosis strijdlust tot de winnende treffer.

Een monsterscore werd het niet, maar FC Utrecht O10 was zaterdag vele malen beter dan tegenstander VVIJ. De hele wedstrijd had de jongste ploeg van FC Utrecht het initiatief en werd bij balverlies direct druk gezet op de tegenstander. Door de overwinning op VVIJ heeft O10 zich geplaatst voor de vijfde ronde van de beker.

Foto's: Ron van Dongen