Australië verloor vanavond met 3-4 van Ecuador. In The Den in Londen stond Tommy Oar aan de aftrap. Oar was met een assist wederom belangrijk voor Australië. Hij maakte na 67 minuten spelen plaats voor Dario Vidošic. Adam Sarota bleef negentig minuten lang op de bank.

Lange tijd zat Australië in een zetel. Binnen het kwartier stonden de Socceroos namelijk al met 2-0 voor. Nog voor rust werd de voorsprong vergroot naar 3-0. Na rust moest Australië echter alle zeilen bijzetten, nadat de net ingevallen doelman Mitchell Langerak met rood moest inrukken en het binnen no-time 3-2 stond.

Australië hield geen stand, want het moest ook een derde en vierde tegentreffer incasseren. Het winnende doelpunt werd in de extra tijd gemaakt door ex-PSV’er Édison Méndez. Na twee oefenzeges op rij - Canada (3-0) en Costa Rica (1-0) werden onlangs verslagen - nu dus een verliespartij voor Australië, op weg naar het WK in Brazilië.