Ondanks buitengewoon grote inspanning van burgemeester Van Zanen om de wedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur op de oorspronkelijk vastgestelde datum van zondag 23 maart te laten spelen, is het duel nu definitief vastgesteld op woensdag 2 april. Het aanvangstijdstip is verlaat van 15.45 naar 18.45 uur.

De KNVB heeft aan de hand van diverse bezwaren van betaaldvoetbalclubs, waaronder FC Utrecht, op de opnieuw vastgestelde speeldata en –tijden van wedstrijden in speelronde 29, bij de UEFA het verzoek neergelegd om niet om 15.45 uur te laten aftrappen, maar om 18.45 uur. Dit verzoek is door de UEFA gehonoreerd.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, is nog altijd teleurgesteld dat niet op zondag gespeeld wordt, maar is blij met de inzet van burgemeester Van Zanen. “De burgemeester heeft laten zien het goede met de club voor te hebben”, zegt Van Schaik. “De gemeente is van meet af aan constructief geweest om aan de wensen van FC Utrecht tegemoet te komen en heeft er met het bestuurlijk apparaat alles aan gedaan om voldoende politie op de been te brengen, zodat de wedstrijd op zondag gespeeld kon worden.”

De inzet van burgemeester Van Zanen heeft helaas niet mogen baten. “De burgemeester heeft hoogstpersoonlijk, aan de hand van een door ons opgesteld plan, om extra politie-inzet gevraagd bij de minister. Hij kreeg echter nul op rekest, omdat de politie-inzet die mogelijk is, niet voldoet aan de minimale capaciteit die bij een wedstrijd als FC Utrecht – SC Cambuur hoort”, aldus Van Schaik.

FC Utrecht is content met het feit dat niet om 15.45 uur, maar om 18.45 uur wordt afgetrapt. Van Schaik: “Dit maakt het mogelijk dat meer supporters in staat zijn het duel te bezoeken om achter onze ploeg te gaan staan.”