Het elftal van trainer Robin Pronk behaalde na strafschoppen de Halve Finale van de beker. Nadat Utrecht in blessuretijd de gelijkmaker scoorde nam het de strafschoppenserie beter.Ook dit seizoen toont FC Utrecht O19 zich een ware Cupfighter. In de wedstrijd tegen de Hagenaren zat het venijn daadwerkelijk in de staart.

Pas in de slotfase wist ADO op voorsprong tekomen en meteen daarop kwam het antwoord van Carlos Groen. Hij schoot de bal fraai en diagonaal achter de Haagse doelman Mark Jacobs. Daaraan vooraf ging een strakke uittrap van FC Utrecht keeper Menno Heus, die door Rodney Antwi uitstekend werd doorgekopt en zodoende Groen in de loop bereikte.  Datwerd dus een penaltyserie. En die werd door de Utrechters beter benut.

Vermeldenswaardig hierbij was toch wel de rol van Menno Heus. Hij werd tot twee keer toe door scheidsrechter van den Berg teruggefloten: hij zou te snel van de lijn zijn gekomen. Maar, onverstoorbaar als hij is, pakte hij gewoon de 6e Haagse strafschop waardoor hij van grote waarde voor zijn ploeg was die daarmee de halve finale bereikte. Op een nog nader te bepalen datum moet dan in Alkmaar worden aangetredentegen AZ O19. De andere halve finale gaat tussen Feyenoord O19 en FC Den Bosch A1.

Hetverhaal van de wedstrijd zelf is eigenlijk wel snel verteld. In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij, een rol die ze in de tweede helft niet konden waarmaken. Er waren voldoende momenten waarop de ploeg van Robin Pronk het verschil in de score tot uitdrukkinghad kunnen brengen, maar jammer genoeg lieten ze dat na. Met name vlak voor rust was er een levensgrote kans voor Rodney Antwi en Gyrano Kerk. De steekbal van Bart Ramselaar was aan hun wel besteed, maar doelman Jacobs kwam uit en kon de bal blokken.

ADODen Haag kwam zichtbaar beter uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten nade rust waren ze al 2 keer gevaarlijk en dwongen zij Menno Heus tot handelend optreden. De thuisploeg was in de beginfase van de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Maar die kwam er maar niet. Dat duurde tot in de slotfase. Een Haagse aanval over rechts bereikt Gervane Kastaneer en hij liet dit buitenkansje niet lopen. Het antwoord van FC Utrecht, u las het hier boven al, kwam daar meteen overheen. De penaltyreeks liep gelijk op, tot penalty nummer 6. Voor FC Utrecht scoorde Collin Seedorf, voor ADO Den Haag faalde Guy Smith oog in oog met keeper Heus.

Dewedstrijd was er een met 2 gezichten” aldus trainer Robin Pronk. “Wij hadden onszelf in de eerste helft moeten belonen voor ons goede spel, maar lieten dat na. Het verschil met het tweede bedrijf was, vond ik, vrij groot. Daarom liep het voor ons minder en werden het uiteindelijk strafschoppen. Vandaag werd weer eens duidelijk dat het hele team belangrijk is geweest, óók de jongens op de bank. Dat is mooi om te zien.

ADO Den Haag A1 – FC Utrecht O19 1-1 (Utrecht wns)

88.          1-0 Gervane Kastaneer
90+2      1-1 Carlos Groen

FC Utrecht O19

MennoHeus, Collin Seedorf, Sten Vreekamp, Bryan Zwart (88. Max van der Doelen), Sten Admiraal, Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk, Bart Ramselaar (80.Carlos Groen), Rodney Antwi, Maarten de Lange (55. Burak Burak), Menno Bark (60. Tom van der Linden)