FC Utrecht O16 toont op deze uiterst zonnige lentedag al onmiddellijk veel passie. In de 9e minuut moet de paal Sparta Rotterdam O16, de tegenstander van deze middag, al te hulp komen. Voor al wat Sparta heet blijft dit gelukkig nog zonder gevolgen voor de tussenstand. In de 20e minuut weet FC Utrecht via een heel snelle aanval dwars door het centrum en na een fraaie lob van een Utrecht-middenvelder, die echter het laatste benodigde zetje van onze spits nodig heeft, de verdiende 1-0 voorsprong te maken.

FC Utrecht O16 speelt deze eerste helft met veel elan, technisch hoogstaand voetbal en gedrevenheid en verdient een tweede doelpunt. En die komt er als de spits van FC Utrecht een prachtige aanval zeer beheerst afrond, 2-0.

In de tweede helft begint Utrecht zoals het de hele eerste helft heeft gespeeld. Met veel passie en drang naar voren. In de 50e minuut is er bijna een uitbreiding van de score, maar de kopbal wordt door de FC Utrecht-aanvaller net naast gekopt.

Sparta geeft de moed nog niet op en de ploeg krijgt vlak achter elkaar zelfs drie corners te nemen. Een doelpunt levert hen dat echter niet op. In de 61e minuut weet de FC Utrecht-keeper met een uiterste krachtsinspanning, na opnieuw een aanval van Sparta, de aansluitingstreffer te voorkomen. Sparta lijkt een heus slotoffensief in te zetten.

Maar Utrecht blijft in control en de ploeg verdedigt bekwaam de voorsprong.
En zelfs meer dan dat. Met een snelle counter scoort de kort ervoor ingevallen spits in de 77e wedstrijdminuut zelfs, via de binnenkant van de paal van het Sparta-doel de 3-0.

In blessuretijd krijgt Sparta op de rand van de zestienmeter nog wel een vrije schop te nemen, maar opnieuw staat de FC Utrecht –keeper een tegendoelpunt in de weg.

En zo wint FC Utrecht O16 vanmiddag met goed veldspel en volkomen terecht met 3-0 van de leeftijdsgenoten uit Rotterdam.

Foto`s: Ron van Dongen
<!--[if gte mso 10]><style>/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:Standaardtabel;mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:10.0pt;font-family:"Times New Roman";}</style><![endif]-->