Vanmorgen om 10.30 uur stond de inhaalwedstrijd voor de competitie FC Utrecht O13 tegen FC Volendam D1 op het programma. Onder de uitstekend leidende scheidsrechter dhr. Griendt uit Nieuwegein werd er afgetrapt.

Voor het eerst sinds maanden is FC Utrecht O13 weer compleet en dat is af te zien aan het spel. De Utrechters hebben meer balbezit, zetten druk naar voren en nemen het initiatief. Dit leidt in het begin tot enkele kleine kansjes. Doelpunten levert dit echter niet op. In de 20ste minuut is het echter wel raak voor FC Utrecht. De Utrechters krijgen een vrije trap op ongeveer 45 meter van het doel van de Volendammers. De bal wordt in één keer op doel geschoten en verdwijnt als een kanonskogel over de keeper in het doel, 1-0. Vier minuten later is het echter alweer raak. Aan de linker kant wordt een één twee opgezet, de bal wordt voorgegeven en ingetikt door een Utrecht middenvelder. Dit betekent de 2-0 ruststand.

In de rust wisselt trainer Marcel van der Net 2 keer. De trainer is tevreden en eist van zijn spelers om de stand in de tweede helft te verhogen. De spelers stellen Van der Net niet teleur en al na 5 minuten staan de 3-0 op het scorebord. Een voorzet van links wordt teruggelegd op een aanvaller, deze weet zich met deze kans wel raad en tekent de 3-0 aan. Halverwege de 2e helft wisselt FC Utrecht nog twee keer. Het spelbeeld blijft het zelfde, FC Utrecht domineert en heeft niets te vrezen van FC Volendam. In de 59e minuten is er een mooie één twee door het midden. En met een mooie sliding wordt de 4-0 aangetekend. In de 60e minuut komt zelfs nog de 5-0 op het bord. Een steekbal in het strafschopgebied van de tegenstander wordt mooi afgerond. Hierna houdt de scheidsrechter het voor gezien.

Een prima wedstrijd mannen. Houdt dit niveau vast voor volgende week, dan volgt om 10.30 uur de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag D1.

FC Utrecht O 13 - FC Volendam D1 5-0 (2-0)
20` 1-0 FC Utrecht
24` 2-0 FC Utrecht
35` 3-0 FC Utrecht
59` 4-0 FC Utrecht
60` 5-0 FC Utrecht