Na twee weken weer 7 tegen 7 gespeeld te hebben, gaan we nu verder in de 9 tegen 9-competitie. De koploper van de competitie, Hercules E1, kwam zaterdag op bezoek. De voorgaande twee wedstrijden werden met grote cijfers gewonnen, dus FC Utrecht wist wat voor tegenstander ze tegenover zich had.Gelijk vanaf de aftrap liet FC Utrecht zien te gaan strijden voor drie punten. Door goed combinatievoetbal en technische hoogstandjes werd Hercules gelijk met de rug tegen de muur gezet. Dit leverde een paar grote kansen op, maar FC Utrecht vergat zichzelf echter te belonen. FC Utrecht slaagde er wel in om het goede spel te blijven spelen, tot tevredenheid van de trainer. Na twintig minuten spelen konden we dan het eerste doelpunt voor FC Utrecht noteren. Een mooi geplaatst schot van de linkermiddenvelder ging via de binnenkant van de paal de goal in. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Het was de spits van FC Utrecht die het tweede doelpunt scoorde na goed voorbereidend werk van de rechtsvoor. De rust naderde en FC Utrecht wist nog niet van ophouden en combineerde er lekker op los. De linksvoor tilde de score naar 3-0, wat tevens de ruststand was. Na de rust was het eerste wapenfeit ook van FC Utrecht. De linksvoor liet weer van zich spreken. Met een bekeken schot plaatste hij de bal buiten het bereik van de keeper en vloog de bal hard tegen de touwen. Hercules E1 gaf niet op en kreeg in de tweede helft wat meer kansjes, maar het was weer FC Utrecht dat wist te scoren. De centrale verdediger was mee opgekomen en schoot op overtuigende wijze binnen. Het slotakkoord was voor Hercules. Vijf minuten voor tijd wisten ze snel achter elkaar twee doelpunten te scoren. Helaas voor Hercules was het te laat om de achterstand nog goed te maken. FC Utrecht heeft zich zaterdag weer bewezen als een goed voetballend ploeg en het is mooi om te zien dat de omschakeling van 7 tegen 7 naar 9 tegen 9 zo goed verloopt.