Na twee minuten komt FC Utrecht O16 al op een 1-0 achterstand. Dat is een slecht begin van deze oefenwedstrijd in en tegen Dordrecht (B1). Maar Utrecht raakt niet van de wijs en probeert met goed technisch opbouwend voetbal het overwicht in de wedstrijd te veroveren.
In de 32e minuut ziet het zich beloond. Met een mooie aanval door het centrum weet een Utrecht-middenvelder de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1 dus. Een paar minuten nadien lijkt Utrecht zelfs op een voorsprong te komen maar de dienstdoende scheidrechter van hedenmiddag constateert dat de bal, in tegenstelling tot alles wat Utrecht steunt, niet over de doellijn is geweest. Maar de gerechtigheid zegeviertals twee minuten later de FC Utrecht spits met een prachtige kopbal toch de op dat moment zeker verdiende voorsprong, 2-1, weet te scoren een actie waarop de FC Dordrecht-keeper, voormalig FC Utrecht-keeper Thom Jonkerman, het antwoord schuldig moet blijven.
Dordrecht geeft niet op en weet zelfs in de voorlaatste speelminuut van de eerste helft de gelijkmaker uit de hoed te toveren, 2-2.

In het begin van de tweede helft ontspint zich een gelijkopgaande strijd. En omdat het een oefenwedstrijd is maakt FC Utrecht gebruik van nagenoeg alle wisselmogelijkheden. In de 55e minuut komt FC Dordrecht door een rebound uit een aanval, die aanvankelijk afgeslagen lijkt te worden, met een kopbal zelfs op een voorsprong, 3-2. En de koek is wat de Dordrechtse ploeg betreft nog niet op want in de 65e minuutbrengt het zelfs de 4-2 op het overigens niet werkende scorebord. Zonde, want enkele seconden voor deze 4-2 had een FC Utrecht-middenvelder de kans om de 3-3 binnen te schieten. Zijn schot was echter zo zacht, dat het geen gevaar richting het Dordrecht-doel,maar een Dordrecht-counter inluidde.

Zo eindigt deze oefenpot waarbij FC Utrecht zeker niet voor Dordrecht onderdeed en bij vlagen zelfs zeer aantrekkelijk voetbal speelde in een op zich wel teleurstellende uitslag.

Volgende week wacht de ploeg in Utrecht en voor de competitie het Rotterdamse Sparta O16.