FC Utrecht-aanvaller Danny Koevermans stopt per direct met het spelen van betaald voetbal. De 35-jarige Schiedammer tekende kortgeleden een contract bij FC Utrecht, maar ziet zich door terugkerende klachten aan zijn kuit genoodzaakt te stoppen. Koevermans gaat zich bij FC Utrecht oriënteren op het trainersvak en blijft zodoende aan de club verbonden.

“De dinsdag na de uitwedstrijd tegen PSV merkte ik dat het na een intensief moment op de training weer misging met mijn kuit”, zegt Koevermans, die het doemscenario tijdens de besprekingen met FC Utrecht al doorgenomen had met de clubleiding. “Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren.”

“Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn”, vervolgt de aanvaller. “Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, dan doet dat pijn. Het is sinds ik hersteld ben van mijn kruisbandblessure een repeterend verhaal. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Maar, ook naar het team en de staf. Het is mooi geweest.” 

Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff  betreurt het dat Koevermans moet stoppen, maar kijkt graag vooruit. “Danny past met zijn mentaliteit en persoonlijkheid goed in de groep, en wordt ook gewaardeerd door medespelers en trainers”, zegt De Kruijff. “De waardering voor hem is groot en daarnaast zijn we ervan overtuigd dat hij in de slotfase van het seizoen nog van waarde had kunnen zijn. Maar goed, het lot beslist anders. We gaan, zoals we in de eerste gesprekken met hem al besproken hebben, kijken of het trainersvak iets voor hem is en of hij in de nabije toekomst een rol kan vervullen in onze technische staf.”

Oplettende bezoekers van de trainingen van FC Utrecht gaan Koevermans nog wel terugzien op het trainingsveld. “Zodra Danny weer vrij is van zijn klachten, gaat hij weer met de groep het veld op. Hij zal niet alles meedoen, maar blijft deelnemen aan delen van trainingen. In de coaching kan hij met zijn ervaring van grote waarde zijn op trainingen. Zie het als een voetballende trainer tussen de jongens”, besluit De Kruijff.