Na een 1-1 ruststand wist het elftal van trainer Robin Pronk met 3-1 te winnen van de leeftijdsgenoten uit Groningen. Utrecht staat nu op de derde plaats op de ranglijst.De wedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur O19 gaf in het begin een onrustig beeld. Veel reuring in het veld, iedereen was metiedereen bezig en ook pittige onderlinge duels zorgden voor een levendig wedstrijd beeld. Het voetbal was van beide kanten vol overgave en met veel strijd.

Het was van Utrechtse kant ook niet altijd even goed. Neem de 19e minuut. Op een verre ingooi en na matig verdedigend werk kan Jafar Arias vanuit de draai op het doel van Menno Heus schieten. Heus kan de bal met moeite keren, en doet dat zo dat Groningen’s Jim de Leeuw de bal in de voeten krijgt en koeltjes kan afmaken. De voorsprong voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra was tegen de verwachting in, maar tegelijkertijd ook weer niet eens zo vreemd, gezien het spelbeeld in die wedstrijdfase.Het duurt tot de 41eminuut voordat FC Utrecht iets terug kan doen. Dan is het wel raak. Doelpuntenmaker Hamza Boukhari vindt in de lange hoek het net. Daarvoor werd via Maarten de Lange Gyrano Kerk prima vrij gespeeld. Kerk bediendeBoukhari en beide ploegen staan nog voor de rust weer op gelijke hoogte.

In de rust gaf trainer Robin Pronk nadrukkelijk aan, wat er de 2ehelft anders moest. Met name de rol van het middenveld moest anders ingevuld. En die opdracht voerden zijn spelers goed uit, wat meteen ook tot de voorsprong leidde. Direct na de aftrap zocht FC Utrecht de aanval. En door het midden lukte dat. Ook nu weer zijn Maarten de Lange en Hamza Boukhari verantwoordelijk voor Utrecht´s 2e goal. FCUtrecht O19 kwam uitstekend uit de kleedkamer en zette FC Groningen direct op achterstand dank zij wéér Hamza Boukhari, daarmee FC Groningenin de rol van achtervolger dwingend.Naruim een uur spelen is duidelijk dat het bij de thuisploeg goed staat. Dat blijkt uit de stand maar ook uit het aantal keren dat de Utrechtse voorwaartsen in stelling komen om de voorsprong verder uit te bouwen. Dekoelbloedigheid om de wedstrijd definitief naar hen toe te trekken ontbreekt nog. Veel kansen en mogelijkheden, doch doelman Sietsma en de paal staan in de weg.

Aande andere kant weet ook FC Groningen een aantal malen gevaarlijk te worden. Het had in die fase van de wedstrijd zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren, maar dat gebeurde niet. Vooral tussen de 60e en de 80eminuut kon het alle kanten op, getuige het vlammende schot van Gyrano Kerk, dat via ofwel de paal, ofwel via doelman Sietsma, maar in ieder geval niet tot een goal kon worden gepromoveerd. En ook voor het Utrechtse doel hectische taferelen, als een goed genomen Groningse vrijetrap hard op de lat wordt gekopt.Inde eindfase gooide Groningen alles op de aanval, wat voor de Utrechtse aanvallers mogelijkheden met zich meebracht. Daar werd te weinig mee gedaan, zodat het tot de 95e minuut moest duren voordat de overwinning 100% werd veiliggesteld. Nu werd de ruimte voorin wél goed uitgespeeld en vindt Hamza Boukhari met een goede voorzet Rodney Antwi. Zijn kopbal is onhoudbaar voor de doelman. Een prima aanval met een evenzo prima resultaat.

Robin Pronk vatte het zo samen: ”Het team heeft een goede prestatie geleverd, met name in de 2ehelft. Er is hard gewerkt, wat in deze partij ook nodig was want FC Groningen gaf zich niet zomaar gewonnen. Het verschil werd gemaakt door op het juiste moment en op de juiste wijze te profiteren in de omschakeling naar voren. In de 2e helft hadden wij meer de controle.”

Volgende week ontvangt FC Utrecht O19 FC Twente VA O19 op Sportcomplex Zoudenbalch. De aftrap is om 14.30 uur.

FC Utrecht O19-RVO FC Groningen O19 3-1

28.          0-1         Jim de Leeuw
41.          1-1         Hamza Boukhari
46.          2-1         Hamza Boukhari
90+5      3-1         Rodney Antwi