Middenvelder Yassin Ayoub en doelman Mike Havekotte hebben uit Zeist een schrijven ontvangen waarin hen verteld wordt dat zij zijn opgenomen in de voorselectie van respectievelijk Jong Oranje en Nederland onder 19 jaar. Beide vertegenwoordigende elftallen spelen op woensdag 5 maart een oefenduel.

Ayoub bevindt zich in een talentvol gezelschap met diverse spelers die al eens deel uitmaakten van het grote Oranje. Zo staan ook Ola John, Adam Maher, Tonny Trindade de Vilhena en Jetro Willems op de lijst met voorgeselecteerden. Ayoub hoort op vrijdag 28 februari of hij tot de definitieve selectie behoort die op 5 maart om 18.30 uur tegen Israel gaat spelen in het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid.

In de voorselectie van Nederland onder 19 jaar bevinden zich naast Mike Havekotte nog drie doelmannen: Maarten de Fockert (Feyenoord), Nick Olij (AZ) en Wieger Sietsma (FC Groningen). Of Havekotte de concurrentiestrijd van deze doelmannen wint, weten we op woensdag 26 februari. Dan maakt KNVB-coach Wim van Zwam zijn definitieve selectie bekend voor het oefenduel in Katwijk, op het terrein van Quick Boys, tegen Spanje. Op 5 maart wordt hier om 18.30 uur afgetrapt.