Ineens stond hij daar, aan de aftrap van FC Utrecht – Ajax. Uit de anonimiteit, ineens in de spotlights. Jordy van der Winden, negentien jaar en linkervleugelverdediger van Jong FC Utrecht. Bij afwezigheid van Dave Bulthuis, en nieuweling Christian Dorda, mocht hij het laten zien. En, dat deed hij. Na negentig minuten voetbal was hij de meest besproken voetballer van de middag.

“Ja, ik heb echt enorm veel reacties gehad”, kijkt Van der Winden een aantal dagen na zijn debuut in het eerste elftal van FC Utrecht terug. “Echt bizar veel. Het begon natuurlijk al na de wedstrijd. Veel media-aandacht, interviews. Thuis is iedereen super blij en trots. Nog steeds, we lachen de hele dag. Mijn moeder is super blij, bijna tot huilen toe.”

Welke jonge speler wil het nu niet, debuteren in een volle Galgenwaard tegen koploper Ajax. “Weet je wat het is.. dat publiek! Als je een bal verovert of een goede sliding inzet, dan is dat publiek echt bizar. Het hele stadion begint te schreeuwen. Dat is geweldig. Die adrenalinekick wordt zo groot, echt genieten.”

Gespannen was hij wel, toen hij voor het eerste de grasmat van Stadion Galgenwaard betrad. “De hele eerste helft heb ik de spanning eigenlijk wel gevoeld”, bekent Van der Winden. “Na de rust was het wel wat minder. Je moet je echt goed focussen, want je hoort amper wat medespelers roepen. Het is heel anders voetballen dan bij het tweede. Bij een corner bijvoorbeeld, dan wil Robbin Adam toespreken, maar dan hoort hij het amper. Zoveel geluid komt er van de tribunes. Dat is wel bijzonder.”

Complimenten kreeg hij niet alleen van de supporters en de media. Zijn teamgenoten feliciteerden hem en lieten blijken dat hij goed gespeeld had. “Iedereen kwam wel naar mij toe, Robbin direct al na de wedstrijd. En, Steve noemde het nog in een interview. Iedereen is met je bezig. Die waardering geeft je wel echt een goed gevoel. Het is allemaal maar toch echt mooi gebeurd, dacht ik”, aldus Van der Winden.

Een aantal dagen na zijn debuutwedstrijd wacht alweer een volgend duel. PEC Zwolle komt op bezoek. “Of ik weer mag spelen? Dat weet ik niet. Ik ga er niet vanuit, dan is de teleurstelling ook niet zo groot. We hebben ook Christian Dorda nu. Hij mocht tegen Ajax nog niet spelen. Ik geniet gewoon van het moment en bekijk het van dag tot dag.”

“Ik heb direct een hele wedstrijd mogen spelen bij mijn debuut. Dat nemen ze mij niet meer af. Je hebt ook jongens die drie, tien of twintig minuten mogen spelen. Dus ja, dan heb ik wel geluk dat ik een hele wedstrijd heb mogen meemaken”, besluit de trotse debutant.