Maandelijks wordt één van de teams van de FC Utrecht Academie bestempeld tot Team van de Maand. FC Utrecht O19 valt deze eer over de maand februari ten deel.

De ploeg van trainer Robin Pronk doet het erg goed in de competitie en staat na zeventien wedstrijden met 35 punten op een knappe derde plaats, achter PSV en Ajax A1. In de maand februari werd gewonnen van FC Groningen en Roda JC Kerkrade, en kwam het tegen FC Twente knap terug van een 1-3 achterstand. Het werd 3-3. In de achtste finale van het bekertoernooi werd na strafschoppen gewonnen van PSV en werd zodoende de kwartfinale bereikt.

Naast de goede resultaten heeft FC Utrecht O19 de wedstrijden goed naar de intenties van de FC Utrecht Academie gespeeld.

Programma
Zaterdag staat de bekerwedstrijd ADO Den Haag A1 – FC Utrecht O19 op het programma, daarna wacht een zwaar programma. Ook in competitieverband heeft O19 een aantal interessante duels voor de boeg. Op zaterdag 8 maart komt om te beginnen koploper Ajax A1 op bezoek bij FC Utrecht, de wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.

Op zaterdag 15 maart, om 14.30 uur, speelt FC Utrecht O19 tegen Feyenoord A1, de nummer 4 van de A-junioren Eredivisie. Een week later treftt O19 de leeftijdsgenoten van PSV, die met 35 punten en een wedstrijd minder op de tweede plaats staan.

Aanhaken
Aanvoerder Sofyan Ambrabat hoopt met FC Utrecht O19 zo lang mogelijk voor het kampioenschap mee te kunnen doen. “De komende weken worden erg belangrijk voor ons”, zegt de Marokkaans jeugdinternational die deze winter met het eerste elftal meeging op trainingskamp. “We spelen tegen directe concurrenten. Wie haakt er aan en wie haakt er af voor het kampioenschap? We hebben een goed team en gaan voor elkaar door het vuur.”

Genieten van aanstormend talent?
Wil jij de grootste talenten van FC Utrecht, die over een paar jaar misschien wel schitteren in de Stadion Galgenwaard, aan het werk zien? Kom dan gerust langs op het Sportcomplex Zoudenbalch.