Met de verliespartij nog in het achterhoofd vorige week tegen PSV O14 ging Utrecht nu de strijd aan met NEC O14. Op het prachtig gelegen jeugdcomplex naast de Goffert begonnen beide teams zeer voortvarend.Ze waren zeker de eerste 20 minuten enorm aan elkaar gewaagd. Kansen waren er bijna niet maar het was een heerlijke voetbalpot om naar te kijken.

Utrecht speelde heel dominant met prachtige combinaties. Het enige probleem was het scoren. er waren zekerhet tweede gedeelte van de 1ste helft veel kansen die Utrecht uiteindelijk op voorsprong had moeten helpen. De 2dehelft was er een uit het boekje. Oogstrelend voetbal en misschien wel de beste wedstrijd die deze schrijver sinds tijden heeft gezien. Utrechtspeelde heel dwingend, NEC kon niet opbouwen vanwege het continu afjagen van de bal. Prachtig passes, stiftjes steekballenwisselden elkaar af, maar geen doelpunten.

In de dug-out begonnen de staf zich al zorgen te maken. Er is een oude voetbalwet die zegt " Als je zoveel kansen mist dan krijg je de goal uiteindelijk tegen" Zover liet Utrecht het niet komen. Onze sterke spits zorgde daar eigenhandig voor. Na een prachte combinatie ging hij alleen op de keeper van NEC af. Daarbij werd hij nogzwaar gehinderd, wist uiteindelijk op de been te komen,scoorde in de 62ste minuut de bevrijdende 0-1. Een diep zucht maar gezien de veldverhouding een zeer terechte voorsprong. Utrecht bleef doorgaan, de weerstand van NEC was minimaal en het middenveld was volledig in handen van onze jongens.
Het toetje kwam in de 70+2. De spits maakt een prachtige rush af door de bal snoeihard in de kruising te scheiten. De blijdschap na afloop was groot. In de evaluatie prees de trainer iedereen. Het was een verademing om tezien hoe onze jongens zich elke week weer ontwikkelen.

A.s. zaterdag Feyenoord O14 op Zoudenbalch op bezoek. wederom een hele uitdaging, maarmet dit vertoonde spel kan ook Utrecht O14 dit met vertrouwen tegemoet zien.