Op dinsdagmorgen 25 februari was het voor ruim vijftig leden van de businessclub van FC Utrecht even de honger uitstellen. Zij begonnen hun dag namelijk met een netwerkevenement bij FC Utrecht, waar werd ontbeten, nabeschouwd en getraind op het heilige gras in Stadion Galgenwaard. Een uniek evenement, dat enorm positief werd ontvangen door de deelnemers.

Ontbijt
Niet thuis snel een boterham smeren en opeten in de auto, maar een heus ontbijtbuffet bij SMAAK, waar de spelers van FC Utrecht op wedstrijddagen hun maaltijd nuttigen, als onderdeel van een netwerkevenement van FC Utrecht. Deze keer was het de beurt aan de leden van de businessclub om op een gezellige manier elkaar te ontmoeten onder het genot van heerlijke broodjes, beleg en verse zuivel.

Introductie Wilco van Schaik
Terwijl de mannen en één vrouw heerlijk van het lekkers genoten, sprak Algemeen Directeur Wilco van Schaik de gasten toe. Van Schaik gaf een introductie over hoe FC Utrecht ervoor staat op sportief vlak, maar ook het financiële vlak bleef niet onderbelicht. Hij vertelde daarbij over het belang van de businessclub voor FC Utrecht, maar ook over wat FC Utrecht voor de bedrijven kan betekenen. Van Schaik legde hierbij vooral de nadruk op de verbindende factor van FC Utrecht. Want, wanneer je als bedrijf actief bent én blijft om via FC Utrecht  contacten te leggen, krijg je daarbij alle hulp van de accountmanagers van FC Utrecht.

Nabeschouwing trainers
Na de introductie van de algemeen directeur was het aan trainer Jan Wouters en assistent Robby Alflen om na te beschouwen op de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Dat deze drie punten heel hard nodig waren, bleek uit de woorden van Alflen: “Sommige jongens leken de eerste helft tegen FC Groningen te bezwijken onder de druk die er op deze wedstrijd lag, maar de ontlading toen die goal viel, was des te groter.” Ook Wouters was tevreden met de drie punten, maar minder met het vertoonde spel: “Het spel was vooral de eerste helft niet om blij mee te zijn, maar toen ik de volgende ochtend wakker werd, was ik toch wel heel erg content met de overwinning.”

Trainen in Stadion Galgenwaard
Nadat iedereen van het ontbijtbuffet had genoten, was het tijd om die energie weer te verbranden. De vervolgactiviteit was namelijk een clinic op het speelveld van Stadion Galgenwaard. Met de competitie in volle gang, maakt dat het extra bijzonder is dat ze het heilige gras mochten betreden. In de kleedkamer van FC Utrecht kregen ze de mogelijkheid om hun trainingsshirt, dat ze bij het ontbijtbuffet hadden ontvangen, aan te trekken. De spanning onder de gasten was voelbaar. Met ‘pas maar op je enkels’ tot ‘we vreten het gras op’, werd het vuurtje aardig opgestookt.  Onder leiding van FC Utrecht-icoon Koos van Tamelen en twee assistenten werd een viertal oefeningen uitgezet. Met een partijspel, een techniekoefening en een tweetal positiespelvormen werden ze uitgedaagd om het beste in hunzelf naar boven te halen. En, dat deden ze! Zweetdruppels, tackels en graspollen vlogen je om de oren, maar ook hele mooie driehoekjes werden op de mat gelegd.

Voldaan naar het werk
Na bijna anderhalf uur rennen, opdrukken (!), zweten en veel gelach, klonk het laatste fluitsignaal. Voor sommigen kwam dit als geroepen, want zij hadden echt alles gegeven om maar zo goed mogelijk voor de dag te komen. Want het achterliggende doel blijft toch om de connecties te leggen en business te doen. Met de inzet van de aanwezigen, zoals Van Schaik aanhaalde, om via FC Utrecht nieuwe connecties op te doen, zat het in ieder geval goed! Na een frisse douche in de kleedkamer van FC Utrecht konden de deelnemers moe, maar voldaan, weer richting het werk. Zoals Emile van den Heuvel van HVTC zijn ervaring kort samenvatte na afloop: “Ik heb nu al spierpijn. Het was erg goed geregeld. Geef het team maar een pluim voor de goede organisatie. Tot zondag!”