Soomer (19) op amateurbasis naar Jong FC Utrecht

17 januari 2014
FC Utrecht heeft de beloftenploeg versterkt met de 19-jarige verdediger Wouter Soomer. De verdediger speelde voor Jong PSV.

FC Utrecht heeft de beloftenploeg versterkt met de 19-jarige verdediger Wouter Soomer. Hij komt op amateurbasis over van PSV. De voormalig jeugdinternational, die in het verleden in de jeugdopleiding van FC Utrecht speelde, gaat spelen voor Jong FC Utrecht. Soomer kwam voor de winter twee keer met Jong PSV in actie in de Jupiler League.

Soomer speelt normaal gesproken als linkervleugelverdediger, maar kan ook centraal achterin uit de voeten. “Wouter is een fysiek sterke verdediger met voetballend vermogen”, zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff. “Bovendien is hij redelijk snel en heeft hij drang naar voren.”

PSV nam Soomer enkele jaren geleden over van FC Utrecht. “Toen wilden wij hem graag vastleggen, maar koos hij voor PSV. Het is hem niet gelukt om in Eindhoven de stap naar het eerste elftal te maken. Wij bieden hem de kans om zich de rest van het seizoen in de kijker te spelen bij het tweede elftal. Of het tot een contract komt, moeten de komende maanden uitwijzen”, aldus De Kruijff.