Gooi niet langer oude voetbalspullen weg! Lever nu jouw oude voetbalspullen in bij de FC Utrecht Fanshop en ontvang hoge korting op de aanschaf van dezelfde, nieuwe producten. Jouw oude voetbalspullen worden hergebruikt in Afrika, dus je steunt ook nog het goede doel!

Hoe werkt de actie?
In de FC Utrecht Fanshop kunnen supporters tijdens de zogenaamde inruilweken, van zaterdag 18 januari tot en met zondag 2 februari, hun oude voetbalspullen (voetbalshirts, trainingspakken, voetbalbroekjes, etc.) inleveren. In ruil hiervoor ontvangen zij 50% korting op de aanschaf van dezelfde, nieuwe voetbalspullen. De ingeleverde voetbalspullen moeten voldoen aan de criteria draagbaar en intact.

Waar gaan de oude voetbalspullen heen?
De oude voetbalspullen worden ingezameld voor de De Tamale Utrecht Football Academy (TUFA). Deze voetbalacademie geeft jongeren uit Noord-Ghana een betere toekomst, door middel van voetbal en studie. Spelers verblijven intern op de academie en volgen naast voetbaltraining de reguliere Junior High School, aangevuld met een intensief lifeskillsprogramma. TUFA is geen onderdeel van FC Utrecht, maar het maakt wel gebruik van kleding, materiaal en de expertise van FC Utrecht.

Het beleid van TUFA is erop gericht om voetbaltalent verder te ontwikkelen, maar ook om spelers die over onvoldoende talent beschikken de kans op een alternatieve carrière te bieden. TUFA richt zich niet alleen op de spelers van de voetbalschool, maar ook op voetbalclubs rondom Tamale. TUFA-spelers worden ingezet als rolmodellen bij deze sociale projecten en clubs ontvangen kleding en materialen van TUFA.