FC Utrecht gaat woensdagavond in de kwartfinale van het bekertoernooi op bezoek bij N.E.C. In Nijmegen wordt de ploeg van Jan Wouters gesteund door honderden Utrechtse supporters. Het gehele uitvak was in mum van tijd uitverkocht.

Het bekertoernooi leeft niet alleen bij supporters, ook de spelersgroep van FC Utrecht kijkt uit naar het treffen. Steve De Ridder, voorheen speler van onder andere De Graafschap, speelde in drie edities van de KNVB beker mee. “Alle keren gingen wij er vroegtijdig uit”, herinnert de Belgische aanvaller zich. “In 2010 verloren we van FC Utrecht, na penalty’s. Dat weet ik nog goed.” Met FC Utrecht staat hij nu in de kwartfinale. “Dit is voor mij persoonlijk een kans om een keer ver te geraken in het bekertoernooi. Ik ben er ook op gebrand. Het is een fantastische competitie. Het zou mooi zijn als we kunnen doorstoten.”

N.E.C. pakte in de laatste drie thuisduels de volle buit. ADO Den Haag, Roda JC Kerkrade en AZ gingen in het Goffertstadion voor de bijl. “Het zal voor ons dan ook geen gemakkelijk duel worden, na een zware wedstrijd tegen Feyenoord”, spreekt De Ridder zijn verwachting uit. “Zij spelen met vertrouwen na drie thuiszeges, zitten in een goede flow. We spelen niet tegen een N.E.C. dat in een dipje zit, maar een ploeg die speelt met vertrouwen. In eigen huis.”

De Ridder is strijdvaardig. “Ik verwacht een geweldige wedstrijd. We kunnen rekenen op veel meegereisde supporters die ons gaan steunen. We gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken.”

Afwezigen
Jan Wouters kan in Nijmegen geen beroep doen op Edouard Duplan. De Fransman staat circa twee maanden buitenspel vanwege een breuk in de knieschijf van zijn rechterbeen, opgelopen in het duel met Feyenoord. De inzetbaarheid van Tommy Oar (teen) en Dave Bulthuis (knie) is twijfelachtig. Jacob Mulenga (bovenbeen), Cedric van der Gun en Willem Janssen (beiden knie) zijn al enige tijd uit de roulatie.