FC Utrecht sluit winnend af

26 januari 2014
De FC Utrecht Vrouwen gaan winnend ten onder door Club Brugge met 1-2 te verslaan.

Na een lange busreis van een uurtje of 4 door het nodige oponthoud op de ring bij Antwerpen en bij Gent arriveren de vrouwen eigenlijk wat te laat waardoor de wedstrijd 10 minuten later begint.
De intentie is om op een waardige manier afscheid te nemen van de Beneleague, dus gaat Utrecht meteen in de aanval. In de 3e minuut het eerste gevaar na een schot van Dominique Wensveen, de keepster van Brugge redt. Ook een volgende mooie aanval via diverse schijven resulteert niet in een voorsprong. Na een kwartier valt dan toch de 0-1 uit een typische Utrecht-actie: Michelle v.d. Laan beschikt over een prima verre ingooi en bereikt hiermee het hoofd van Joniek Bonnes, die doorkopt naar Franca v.d.Kuilen die op haar beurt koppend de doelvrouw van Brugge weet te verschalken.
De rest van de eerste helft is rommelig van weerskanten. Utrecht denkt 5 minuten voor de rust de stand op 0-2 te brengen, de goal van Dominique Wensveen wordt echter om een onbekende reden afgekeurd.

De tweede helft start met meer druk van de kant van Brugge, hetgeen na zo’n dikke 10 minuten resulteert in de gelijkmaker. Er worden wat wissels toegepast en de vrouwen van Utrecht gaan weer vol in de aanval. Kansen komen er , een kopbal van Sabine Becx en goede schoten van Myrthe Morrees en Simone v.d. Weerd zijn een prooi voor de keepster. Op een prachtig lobje van Sabine Becx is zij echter kansloos, 1-2. De laatste 10 minuten is het nog even ’billenknijpen’, Utrecht heeft een engeltje op de lat want zowel paal als lat voorkomen de gelijkmaker van Brugge.
Complimenten voor de Utrecht-vrouwen, die zich ondanks alle beslommeringen van de laatste maanden prima hebben gemanifesteerd. Na het laatste fluitsignaal natuurlijk weer de nodige emoties. Mooi was de actie van de speelsters van Brugge die een erehaag vormden toen de speelsters uit de Domstad het veld verlieten.

Speelsters en staf bedankt voor het mooie, helaas voortijdig beëindigde seizoen.

Opstelling:
Sharon Schoonderbeek, Michelle v.d. Laan, Joniek Bonnes, Helene Heemskerk, Pien Schlosser (46e min: Sabine Verheul) , Simone v.d. Weerd, Myrthe Moorrees, Nadine Hanssen, Franca v.d. Kuilen (75e min: Lisanne Hogeveen), Anne Maguire( 58e min: Sabine Becx), Dominique Wensveen.
Wisselspeelsters: Sabine Verheul, Lisanne Hogeveen, Sabine Becx, Maxime Hoksbergen.