FC Utrecht O17 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet in winst kunnen omzetten. Na een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was, ging tegenstander PSV met drie punten terug naar Eindhoven en dat was uiteindelijk verdiend te noemen.

Na de ietwat geflatteerde 4-1 nederlaag eerder dit seizoen op De Herdgang waren de mannen van trainer Claudio Braga vast van plan het in de thuiswedstrijd beter te doen. Utrecht probeerde dan ook vanaf het begin druk te zetten op de tegenstander, maar voerde dit niet echt goed uit. PSV kon zich danook redelijk gemakkelijk onder die druk vandaan voetballen en de middenvelders van Utrecht hadden vaak het nakijken. PSV had in de beginfase dan ook het betere van het spel. Na een kwartier viel de 0-1 door een doelpunt van de PSV linksbuiten die zomaar kon uithalen, omdat de verdediging van Utrecht achteruit liep in plaats van druk op de bal te zetten. Keeper Bodhi Prinssen was kansloos. Daarna knokte Utrecht zich beter in de wedstrijd de linies speelden wat korter op elkaar en nulukte het beter om PSV tot fouten te dwingen. Na een half uur spelen kon Karim Loukili dan ook voor de gelijkmaker zorgen door de bal op te pikken en na een prachtige actie de bal vervolgens in de verre hoek te schieten langs PSV keeper Yanick van Osch. Met deze stand werden de kleedkamers na 40 minuten opgezocht.

In de tweede helft zette jammer genoeg het beeld van het eerste stuk van de eerste helft zich door. Er ontstond te veel ruimte op het middenveld en menig duel ging daardoor verloren. PSV wist al na 7 minuten te profiteren door een doelpunt van hun gevaarlijke nummer 10, Kenneth Paal. Utrecht kreeg in de rest van detweede helft genoeg mogelijkheden om kansen te creëren, maar maakte vaak niet de goede keuzes zodat de eigenlijke kans er niet vaak ontstond. PSV kreeg wel een aantal goede kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar verzuimde dat mede door een aantal goede reddingen in 1-1 situaties van Utrecht keeper Bodhi Prinssen.
Trainer Claudio Braga was ondanks de nederlaag optimistisch: “We hebben laten zien dat we in dit soort topwedstrijden prima mee kunnen en hebbenhet PSV heel lastig gemaakt. Ondanks dat je liever wint, hebben we het als team prima gedaan en van hieruit kan een ieder weer verder gaan werken aan zijn individuele ontwikkeling. Komende weken kunnen we onze progressie dan weer laten zien als lager geklasseerde tegenstanders als Excelsior, Roda JC en Groningen wachten”.

“11  0-1  Matthias Verreth
“27  1-1  Karim Loukili
“46  1-2  Kenneth Paal