Ver weg van het vertrouwde Utrecht en startend onder erbarmelijke weersomstandigheden begint voor FC Utrecht O16 de tweede helft van het seizoen 2013-2014 met een oefenwedstrijd in en tegen de O17 van VV Emmen.

FC Utrecht laat onmiddellijk zien er zin in te hebben. De in de eerste seizoenshelft buitensporig gevulde blessurekamer geeft gelukkig steeds meer lege stoelen te zien, de selectie waarover trainer Sjors Ultee kan beschikken neemt weer normale vormen aan. Met prima vanuit de verdediging opbouwend spel wordt VV Emmen onder drukgezet, hoewel het aantal echte scoringsmogelijkheden, zowel voor Emmen als Utrecht, in het eerste half uur nog beperkt blijft. In de 38e minuut, net voor rust dus, lijkt een prachtige Utrecht-aanval over links daar verandering in te gaan brengen. FC Utrecht denkt de 0-1 aan te tekenen maar de scheidsrechter denkt daar anders over. Hij denkt aan buitenspel. Maar in de eerstvolgende aanval van FC Utrecht is het met dit keer een aanval over rechts dan toch wel raak. Met een uitstekende steekpass overde grond stuurt onze rechter centrale verdediger de goed naar binnen gekomen rechtsbuiten diep weg. de Alleen voorde DrentseĀ  keeper faalt de Utrecht-aanvaller en niet en scoort beheerst dan toch de 1-0, waarmee direct de rust aanbreekt.

De tweede helft is nog maar enkele minuten bezig of Utrecht weet der voorsprong tot 2-0 uit te breiden. Emmen laat het er niet bij zitten en met, vooral op kracht gebaseerd voetbal, weet het toch al enkele minuten later de aansluitingstreffer temaken, 1-2. De wedstrijd gaat vervolgens gelijk op, waarbij aangetekend dient te worden dat FC Utrecht daarbij niet het zo goede speelbeeld van de eerstehelft weet te evenaren. VV Emmen doet er nog een schepje bovenop, waarbij de grens van het toelaatbare tenminste zo nu en dan benaderd wordt, en weet hierdoor zowaar in de 57e minuut de gelijkmaker op het scorebord te brengen, 2-2 dus. FC Utrecht probeert vooral door technisch te blijven spelen het tij te keren en is daar met een schot net voorlangs het doel en zelfs een keer buitenkant paal wel dichtbij maar de stand verandert er dus niet door.
Dat geluk heeft Emmen wel. En, hoewel tegen de spelverhouding in, weet het zelfs nog de winst naar zich toe te trekken, 3-2.

FC Utrecht speelt een verdienstelijke oefenwedstrijd, verliest nipt, maar kan gelet op het vertoonde spel in de eerste helft met vertrouwen naar de tweede seizoenshelft uitkijken.