“Het wordt een aardige puzzel”

20 december 2013
Trainer Jan Wouters moet door schorsingen en blessures aardig puzzelen om zondag een goed elftal binnen de lijnen te brengen.

Go Ahead Eagles is zondagmiddag de laatste tegenstander van het kalenderjaar. Trainer Jan Wouters wil het jaar goed afsluiten. “We hebben een goed resultaat geboekt in Leeuwarden”, kijkt Wouters terug op de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur. “Het is prachtig dat we ons bij de laatste acht in het bekertoernooi hebben weten te plaatsen. Zeker de manier hoe we ons hebben herpakt na de nederlaag tegen PSV. Dat is echt een opsteker voor de ploeg.”

Het duel in Deventer wordt geen makkelijke wedstrijd. “Het is een ploeg die thuis prima speelt”, zegt Wouters. “Achter hun speelstijl zit een idee wat zij goed weten uit te voeren. Ze spelen met veel druk en acteren goed in de Eredivisie na hun promotie.”

Puzzel
Het zal voor de technische staf een aardig puzzel worden om een gebalanceerd team binnen de lijnen te krijgen. Dave Bulthuis en Steve De Ridder missen het duel door de schorsing als gevolg van de rode kaarten die zij kregen in het competitieduel met PSV.
Daarnaast mist FC Utrecht de geblesseerden Jacob Mulenga (bovenbeen), Marcus Nilsson (rug), Johan Mårtensson (knie), Willem Janssen (knie), Cedric van der Gun (knie) en Edouard Duplan (voet).

FC Utrecht kan in Deventer rekenen op de steun van 400 supporters. Het hele uitvak is uitverkocht. Het duel in de Adelaarshorst begint zondag om 14:30 uur.