Feitjes en weetjes Go Ahead - FC Utrecht

21 december 2013
Die keren dat FC Utrecht de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles won, scoorde het minimaal drie doelpunten.

FC Utrecht neemt het zondag voor de 22ste keer in Deventer op tegen Go Ahead Eagles. Slechts zes keer stapte FC Utrecht als winnaar van het veld. Vijf keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Tien keer wonnen de Deventenaren.

Historische feiten
De laatste overwinning van FC Utrecht in Deventer, dateert uit het seizoen 1995/1996. Het werd 2-3. Dit was tevens de laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in De Adelaarshorst. Het seizoen ervoor won FC Utrecht eveneens. Toen met 2-4.

Een bijzonder gegeven: Die keren dat FC Utrecht de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles won, scoorde het minimaal drie doelpunten.

De grootste nederlagen werden geleden in de seizoenen 1982/1983 en 1993/1994. Beide keren werd het 4-0.

Dit seizoen
Go Ahead Eagles speelde dit seizoen acht keer thuis, waarvan drie duels winnend afgesloten werden. Vier keer werd het gelijk, één keer verloor de ploeg van Foeke Booy. FC Utrecht speelde acht duels op verplaatsing. Alleen de laatste wedstrijd werd gewonnen, één keer werd het gelijk en de overige duels gingen verloren.

FC Utrecht staat op dit moment achtste met 24 punten. Go Ahead Eacgles staat met twintig punten op plaats 12.

Spelers
Een aantal spelers speelde zowel in het eerste elftal van FC Utrecht als in die van Go Ahead Eagles:
Andre Oostrom, Bert Buizert, Donny de Groot, Erik Willaarts, Frank van der Zwan, Gijs Steinmann, Harry Decheiver, Jan Groenendijk, Jordy Zuidam, Loic Loval, Mark Verkuyl, Pieter Bijl en Ton Witbaard. Erik Cummins is op dit moment reservedoelman bij Go Ahead Eagles, maar maakte nog geen competitieminuten. Voormalig Jong FC Utrecht-aanvoerder Bart Vriends is basisspeler bij Go Ahead Eagles, maar debuteerde nooit voor FC Utrecht. Ook trainer Foeke Booy heeft een Utrecht-verleden.