FC Utrecht wuift 2013 uit

27 december 2013
De beste wensen voor 2014 en terugblik op het jaar 2014 van hoofdtrainer Jürgen Schefczyk!

Namens Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht en de FC Utrecht Vrowuen wensen wij al onze supporters en betrokkenen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Wij willen jullie bedanken voor jullie ongelooflijke steun het afgelopen jaar en hopelijk tot in het nieuwe jaar!

Vlak voor de jaarwisseling kijkt FC Utrecht-coach Jürgen Schefczyk terug op een veelbewogen jaar.

“2013 was voor de vrouwen van FC Utrecht vooral een spannend jaar waarin steeds de spanning van wel of niet doorgaan in de lucht hing. Desondanks hebben wij een mooie, jonge selectie bij elkaar met veel potentieel om te groeien,” vertelt de coach.

Eind oktober 2013 vroeg FC Utrecht Vrouwen het faillissement aan. “We hebben eerst het nieuws laten bezinken en daarna heeft iedereen zijn woordje gedaan. Alle meiden waren terneergeslagen. ‘Hier moeten we mee leven’, dachten ze. Toen heb ik gezegd: moeten we echt afwachten of kunnen we wat doen? Het is ongelooflijk hoe de speelsters toen in actie zijn gekomen. Echt waanzinnig en ik ben trots op ze.”

De eerst volgende wedstrijd na dat vervelende nieuws was het duel met Ajax. FC Utrecht wilde kost wat kost laten zien dat zij in de BeNe League wilden blijven, voor de coach het hoogtepunt van het jaar. “Ondanks de enorme tegenslag die week leverde mijn team een buitengewone prestatie door gelijk te spelen.”

De zware blessure die de 20-jarige Suzanne Tullemans opliep en de 1-6 thuisnederlaag tegen FC Twente zijn voor de geboren Duitser de dieptepunten van het jaar.

“Voor 2014 wensen wij ons een structurele doorstart van de FC Utrecht vrouwen op basis van een stabiel, topsport georiënteerd fundament.”

Bron: www.beneleague.com