FC Utrecht O17 in Ghana: Dag 8

20 december 2013
Tijn Jansen en Karim Loukili, spelers van O17, vertellen over dag 8 in Ghana.

FC Utrecht O17 verblijft tussen 12 en 21 december in Ghana, waar het de Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) bezoekt. Dagelijks doen twee jongens van dit elftal verslag van hun belevenissen op het Afrikaanse continent. Dit keer de beurt aan Tijn Jansen en Karim Loukili. 

"Voor FC Utrecht O17 begon de dag met een wedstrijd tegen Be Just FC, een partnerclub van TUFA. Ook bij deze wedstrijd speelden de weersomstandigheden en het veld een grote rol. Met name het spel van de gasten uit Nederland.

FC Utrecht nam het initiatief in de beginfase van de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen. Met name van de flankspelers Anthony Berenstein en Quinten Lacrum ging veel dreiging uit. Toch was het de thuisploeg die voor het eerst de bal in het net van de tegenstander wist te krijgen. Met een vroege voorzet en een krachtige kopbal verdween de bal in het doel. Kort na de 1-0 viel ook de 2-0. Na weer een lange bal werd de bal van de rechterkant laag voorgegeven waardoor de spits van Be Just FC de bal makkelijk langs Bodhi Prinssen kon schuiven.

"Na aanhoudend commentaar van FC Utrecht-aanvoerder Jimmy Spruit op de grensrechter vond de eerste wissel aan de kant van de gasten plaats. Trainer Claudio Braga bracht Aaron Bock in het veld voor Jimmy Spruit, waarna de aanvoerdersband om de arm kwam van Karim Loukili. Blijkbaar riep dit extra krachten op bij de nieuwe aanvoerder van FC Utrecht, want na een paar minuten maakte Loukili de aansluitingstreffer. Na een voorzet van Emre Bal was het voor Loukili een koud kunstje om de bal in het doel te koppen.

Met een 2-1 stand gingen de ploegen rusten en het was weer FC Utrecht dat als sterkste ploeg uit de kleedkamer kwam. FC Utrecht creëerde veel kansen en toen Nick Hak samen met Anthony Berenstein op de keeper van Be Just FC afging, verwachtte iedereen in het stadion een 2-2. Maar, Hak kreeg het voor elkaar om de bal beheerst in de handen van de keeper te spelen.

Uiteindelijk lukte het FC Utrecht toch om langszij te komen. Na goed spel op het middenveld van Fouad Dahmani, Tijn Wicherink en Karim Loukili kwam Dahmani door aan de linkerkant. Na een vlijmscherpe voorzet achter het standbeen was het Wicherink die met een prachtige omhaal, die hiermee vriend en vijand veraste, de 2-2 op het scorebord bracht. Na de 2-2 verwachtte men dat de 2-3 niet lang op zich zou laten wachten, maar het waren weer de Ghanezen die het net vonden. Na een klutsbal waren het de spelers van de thuisspelende ploeg die het snelst reageerden. Vlak voor tijd was de 3-2 een feit, waardoor het Utrechtse verzet was gebroken. Zelfs de mentale steun van de zieke Tijn Jansen kon de ploeg niet meer helpen. Na 60 minuten floot de scheidsrechter voor het einde. Just Be FC stapte als gelukkige winnaar van het veld en de spelers van FC Utrecht verlieten verslagen het veld.

Na de wedstrijd hadden we een busreis van vier uur naar Accra. Nadat we waren aangekomen, gingen we eerst wat eten. Na het eten vetrokken we lopend naar de kindergarden, een opvang voor kinderen. We deelden wat kleren en speelgoed die we in Nederland verzameld hadden uit aan de kinderen Ze waren er ontzettend blij mee, dat was heel mooi om te zien. Nadat we klaar waren bij de kindergarden liepen we terug naar het hotel. We liepen langs souvenirwinkels waar we wat mochten halen. In het hotel aangekomen gingen we ons opfrissen na de lange dag. Nadat iedereen klaar was gingen we met z’n allen uiteten. Dat gebeurde in een restaurant midden in de stad. We hadden lekker gegeten en we vertrokken weer na het hotel. Waar we nog tot 10.15 uur op mochten blijven. Daarna moest iedereen zijn bed opzoeken.”

Voor meer informatie kan gekeken worden op de site www.clublinking.nl. Je leest snel meer over de belevenissen van FC Utrecht O17 in Ghana.