FC Utrecht O17 in Ghana: Dag 6

19 december 2013
Nick Hak en Anthony Berenstein, spelers van O17, vertellen over dag 6 in Ghana.

FC Utrecht O17 verblijft tussen 12 en 21 december in Ghana, waar het de Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) bezoekt. Dagelijks doen twee jongens van dit elftal verslag van hun belevenissen op het Afrikaanse continent. Dit keer de beurt aan Nick Hak en Anthony Berenstein.

“Vandaag werden we met een apart gevoel wakker, omdat we vandaag zouden vertrekken uit het zo mooie en gezellige Tamale. We hebben goed ontbeten en de koffers ingepakt, waarna we de bus ingingen op weg naar het vliegveld van Tamale.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld was er een misverstand over de vlucht die O17 zou moeten nemen naar Accra. Het bleek dat door een stevige wind woestijnzand was opgewaaid (Harmatan) en dus het zicht van de piloten belemmerde en het moeilijk maakte om te vliegen. Uiteindelijk is het vliegtuig niet opgestegen uit Accra en hebben we de weg vervolgd met een grote bus.

Het zou een lange rit worden van minimaal tien uur. En dus zijn de geplande activiteiten van vandaag niet doorgegaan. Zoals het bezoeken van een kindertehuis. De lange rit begon zonder eten omdat niemand had gedacht dat dit zou gaan gebeuren. Toch had onze beste Selene voor koekjes en water gezorgd.

Onderweg werd voor een klein vervangend avondmaal gezorgd dat bestond uit bananen, bananenchips, pinda's, appels en water. Dat was ons kleine avondmaal rond 17.00 uur. Eindelijk aangekomen in het hotel in Capecoast was er nog een goed verzorgd avondmaa,l waardoor het team de nacht, na een lange reis, goed tegemoet kon gaan.”

Voor meer informatie kan gekeken worden op de site www.clublinking.nl. Je leest snel meer over de belevenissen van FC Utrecht O17 in Ghana.