Van 20 t/m 25 november was FC Utrecht O16 naar Malaga. Er werd o.a. gespeeld tegen Malaga FC.
Op20 november was het dan zover. FC UtrechtO16, inclusief zes stafledenen zelfs een grote schare ouders, stapte heel vroeg in de ochtendvanaf vliegveld Rotterdam op het vliegtuig naar Malaga.

Aankomst
Eenmaal daaraangekomen stond onze Nederlandse in Spanje woonachtige gastheer ErikStekelenburg ons al op te wachten en werd in drie gehuurde minivansrichting het prachtige Granada koers gezet.

Daar verbleef hetteam in het hostal Nuevas Naciones, klein, schoon, midden in hetcentrum gelegen en met een ongekende gastvrijheid van de uitbatersMarjanne Meijer en Patrick Zuidberg en zouvoor nagenoeg alle maaltijden, overigens uitmuntend verzorgd, gebruikgemaakt gaan worden van de om de hoek gelegen honderd jaar oudeBodega Espadafor. Gelijk in de middag stond er al een eerstetraining, op een sportcomplex in het twintig kilometer verder gelegenArmilla op het programma.

1e wedstrijd
De volgende dag, donderdag 21 november,werd vanuit Granada opnieuw naar Malaga gereden. Dit keer om deeerste wedstrijd te spelen, en wel tegen Malaga CF U16. De ontvangstdoor Malaga CF was niet helemaal zoals verwacht, maar na een half uurvoor een gesloten sportpark gewacht te hebben mochten we uiteindelijktoch naar binnen. Van een echt goede voorbereiding kwam het doortijdsdruk, het te bespelen veld was slechts voor een bepaalde duurbeschikbaar, niet. Desondanks werd in een fantastische wedstrijd, metveel inzet, goede opbouw, prachtige assists en wonderschonedoelpunten van Utrechtzijde, het bepaald niet zwakke Malaga CF met1-3 van de mat gespeeld.

De kop was er af.

Drieluik
Op vrijdag werdeerst de vermoeidheid in de nabijgelegen Hammam, een Oosters badhuis,weggespoeld en belanden een aantal spelers en stafleden zelfs op deSpaanse massagetafels.

’s Middags werd in het naburige PinosPuente een drieluik gespeeld met het plaatselijke Pinos Puente enGranada CF. De eerste wedstrijd van 45 minuten tegen een mix van B1en A1 van de amateurs van Pinos Puente bleek voor FC Utrecht O16 eenbehoorlijk lastige opgave. Uiteindelijk werd met een, de verhoudingenoverigens op zich best goed weergevende, 3-3 het veld verlaten.

In detweede wedstrijd tussen Pinos Puente en Granada CF bleek al snel datPinos in de eerste wedstrijd diep had moeten gaan en Granada CF ginger met de drie punten vandoor.


Nu kwam alles voor FC Utrecht O16op de laatste wedstrijd tegen Granada CF aan.
En onze ploeg lietzien waar het, ook onder druk, toe in staat is. Granada CF werdwerkelijk overklast, met als absolute hoogtepunt de kopbal van onzegelegenheidsspits. Deze van origine linkervleugelverdediger van FCUtrecht O16 is op de weg terug na heel lang durend blessureleed enbelandde halverwege deze wedstrijd zelfs even, overigens een bewustezet van trainer Sjors Ultee, in de spits, met dus een prachtigdoelpunt als gevolg. FC Utrecht O16 sloot deze wedstrijd met 3-0winst af en mocht daardoor na afloop met een eerste plaats in ditdrieluik de grootste beker in ontvangst nemen.

Studie en ontspanning
Hetwedstrijdprogramma zat er hiermee op maar tussen de niet geheelonbelangrijke studieverplichtingen, onze studiebegeleider Ferdi tenHam zag er op toe dat ook dit aspect niet over het hoofd gezien werd,trainingen, waaronder een prachtige uitlooptraining in eenCitrusvallei, was er toch ook tijd genoeg de nodige culturele enrecreatieve uitstapjes.

Zo werd de oude binnenstad van Granadadoorgewandeld, werd in een café direct naast het hostal op een grootscherm naar de wedstrijd Barcelona - Granada CF uit de PrimeraDivison gekeken, werd op twee avonden respectievelijk een spel en eenquiz gespeeld (dank Elwin, Kwadjo, Ferdi en Sjors), een bezoek aan dederby Atarfe-Huétor (een soort Spakenburg-IJsselmeervogels) gebrachten stond zelfs een heus bezoek aan de net geopende skipiste in deSierra Nevada op het programma. Door een onverwachte gulle gift vaneen paar in Spanje aanwezige ouders werd het zelfs mogelijk om met deskigondels tot bovenaan de piste te komen. Het hele team, inclusiefdegenen die er hun hoogtevrees een beetje voor opzij dienden tezetten, nam er aan deel.

Terugreis
Op maandag 25 november werd opnieuw deafstand Granada – Malaga overbrugd en konden we op tijd incheckenvoor de Transavia vlucht terug naar Rotterdam. Een prachtige, nuen dan organisatorisch wel wat hectische, maar niet in de laatsteplaats sportief zeer geslaagde en succesvolle trip, kwam met delanding op Rotterdam Airport tot een goed eind.

De dank van hetteam gaat uit naar al diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt.
Nulonkt echter gelijk al weer de eerstvolgende wedstrijd, dethuiswedstrijd op ons eigen Zoudenbalch van komende zaterdag, 30november, tegen niemand minder dan Ajax.
FC Utrecht O16 is erklaar voor!