Jong FC Utrecht speelt maandagavond om 18:30 uur een oefenduel tegen Jong sc Heerenveen. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen. De toegang is gratis.

Vorige week
De beloftenploeg speelde vorige week maandag in de Beloftencompetitie Poule B tegen Jong NAC Breda. In Etten-Leur speelde Jong FC Utrecht met 3-3 gelijk. Op het kunstgras van Sportpark de Lage Banken leek de wedstrijd bij rust beslist in het voordeel van Jong NAC, want de Bredase ploeg leidde comfortabel met 3-0. In de tweede helft herpakte Jong FC Utrecht zich echter. Door doelpunten van respectievelijk Gyliano van Velzen, Elroy Pappot en een eigen goal van Jong NAC Breda werd alsnog een punt uit het vuur gesleept. Trainer Ab Plugboer is te spreken over de mentale weerbaarheid van zijn team. “Bij rust keken we tegen een 3-0 achterstand aan doordat we verdedigend soms de verkeerde keuzes maakten”, analyseert Plugboer. “Dit hebben we in de rust omgezet door in de tweede helft de linies korter op elkaar te laten spelen. Hierdoor konden we beter druk zetten op de tegenstander waardoor we sneller de bal terug in bezit hadden. Uiteindelijk kantel je de wedstrijd in je voordeel en krijg je zelfs nog twee goede kansen om de wedstrijd te winnen. Ondanks het gelijke spel ben ik tevreden over het spel dat we hebben laten zien in de tweede helft.”

Oefenduel
Het oefenduel van maandag tegen Jong sc Heerenveen wordt gespeeld omdat voor beide teams geen duel staat gepland in de beloftencompetitie. FC Utrecht speelt met enige regelmaat oefenwedstrijden zoals deze, in verband met de competitiewijziging die de KNVB dit seizoen heeft doorgevoerd. Deze heeft namelijk tot gevolg dat minder duels worden gespeeld dan voorheen.

Tegenstander
Jong sc Heerenveen komt, in tegenstelling tot Jong FC Utrecht, uit in Beloftencompetitie Poule A. Hierin bezet de Friese ploeg de derde plaats. “Mijn ervaring leert dat Jong sc Heerenveen doorgaans over een uitstekende ploeg beschikt”, meent Plugboer. “Bijna elk jaar spelen zij mee om de hoogste plaatsen in de beloftencompetitie. De Friezen spelen verzorgd voetbal en hebben veel individuele kwaliteit in huis. Met name de aanvallers zorgen met hun snelheid voor veel gevaar.”

Selectie
Beloftentrainer Ab Plugboer kan maandagavond over een drietal spelers uit de eerste selectie beschikken. Verdediger Kenny Teijsse, middenvelder Mark Diemers en aanvaller Bob Schepers zijn vanavond inzetbaar bij Jong FC Utrecht. Tevens maakt een Spaanse rechtsbuiten als stagespeler deel uit van de wedstrijdselectie.

Jong FC Utrecht kan vanwege blessures niet beschikken over Esmat Shanwary (knie), Remco van Wingerden (hamstring), Romano van der Stoep (knie) en Daniël van Son (rug).

Volgende week
Volgende week maandag (18 november) is Jong FC Utrecht vrij. De week erop, maandag 25 november, hervat Jong FC Utrecht de Beloftencompetitie Poule B met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Het duel wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht en begint om 18:30 uur.