FC Utrecht.TV: Sofyan Amrabat

15 november 2013
De middenvelder van FC Utrecht onder 19 vertelt onder andere over zijn deelname aan het WK onder 17 en welke tips hij zoal krijgt van zijn broer Nordin.

Sofyan Amrabat, speler van FC Utrecht onder 19, beleeft mooie tijden. Vorige maand was de middenvelder met Marokko onder 17 actief op het WK in de Verenigde Arabische Emiraten. Ondanks dat de Marokkanen werden uitgeschakeld in de achtste finales door Ivoorkust liet Amrabat een uitstekende indruk achter. De middenvelder komt te spreken over zijn ervaringen op het WK.

Twee weken na zijn deelname op het WK voor spelers onder 17 jaar beleefde het broertje van Nordin Amrabat zijn volgende hoogtepunt. Sofyan Amrabat tekende een contract bij FC Utrecht dat hem tot de zomer van 2017 aan de club bindt. Amrabat maakt al sinds 2007 deel uit van de FC Utrecht Academie. De middenvelder vertelt aan FC Utrecht.TV over wat hij zoal leert van zijn trainer, welke tips hij krijgt van zijn oudere broer en wat hij doet en laat om zijn doel te bereiken. Robin Pronk, trainer van FC Utrecht onder 19, ziet dagelijks het talent van zijn pupil. Pronk geeft aan waarom hij denkt dat Amrabat het eerste elftal van FC Utrecht kan halen. 



FC Utrecht.TV is elke woensdag te zien bij FOX Sports Eredivisie 1. De uitzending duurt een kwartier en begint om 17:45 uur. Het programma wordt vervolgens om 18:45 uur herhaald op FOX Sports Eredivisie 3 en om 19:45 uur op FOX Sports Eredivisie 5. Het item over Sofyan Amrabat is vanaf vandaag te zien op www.fcutrecht.tv.