ADO Den Haag al jaren een soort angstgegner voor de vrouwen van FC Utrecht is op deze ietwat kille, soms wat mistige avond de tegenstander van de FC Utrecht-vrouwen, die nog steeds in onzekerheid verkeren over het faillissement en een mogelijke doorstart. Triest dat in de 4e stad van Nederland een, ten opzichte van het mannenvoetbal, marginaal bedrag niet opgebracht kan worden om de snelgroeiende tak van sport op het hoogste niveau in stand te houden.

De wedstrijd kent twee gezichten, met ADO als betere ploeg in de 1e helft. Na 12 minuten wordt een diepe bal op de snelle voorhoedespeler Lineth Beerensteyn niet voldoende weggewerkt waardoor zij de bal toch nog kan voorgeven op de slimme spits Renate Jansen, 0-1. De jonge aanhang, gezellig met zang en trommel laat zich horen, echter ook met vuurwerk. De scheidsrechter staakt na 20 minuten de wedstrijd. Nadat de supporters zijn toegesproken wordt de wedstrijd na een korte onderbreking hervat. Utrecht is de 1e helft niet echt gevaarlijk slechts bij afstandsschoten van Franca vd Kuilen en Myrthe Moorrees moet de ADO-keepster optreden.

Na rust komt ADO in de 49e minuut op een 0-2 voorsprong door oud-utrechtspeelster Tessa Oudejans, die een onzuivere pass weet te onderscheppen en vervolgens keurig afrondt.De vrouwen van Utrecht laten het er niet bij zitten en gaan op zoek naar de aansluitingstreffer en die valt in de 63e minuut door een prima vrije trap van Myrthe Moorrees, 1-2. Utrecht gaat ‘va banque’ spelen, achter 1 op 1 en verdedigster Joniek Bonnes wordt als extra spits naar voren gedirigeerd. De druk neemt toe en Utrecht is diverse keren dichtbij de gelijkmaker. In de 89e minuut valt dan ook de verdiende 2-2 na een kopbal van Joniek Bonnes waarbij Dominique Wensveen het “laatste tikje” geeft.

Een domper volgt, na een verre uittrap van de keepster van Den Haag krijgt de ADO-spits de bal gelukkig op haar hak, valt in de kluts bij Lineth Beerensteyn, die resoluut uithaalt en zo de Utrecht-vrouwen het verdiende gelijkspel toch nog weet te ontfutselen.
De supporters hebben zeker in de tweede helft een enthousiast, gretig en goed spelend FC Utrecht gezien! Hopelijk krijgt dit team de kans zich verder te ontwikkelen.

Sharon Schoonderbeek, Sabine Verheul (67e min: , Michelle v.d. Laan), Joniek Bonnes, Helene Heemskerk, Pien Schlosser , Nadine Hanssen, Simone v.d. Weerd, Myrthe Moorrees, Sabine Becx , Franca v.d. Kuilen, Nadia van Beerschoten (68e min: Dominique Wensveen).
Wisselspeelsters: Michelle v.d. Laan, Lisanne Hogeveen, Anne Maguire, Maxime Hoksbergen, Dominique Wensveen.