FC Utrecht heeft bij de KNVB officieel bezwaar aangetekend tegen het spelen van de bekerwedstrijd bij SC Cambuur op woensdag 18 december om 15:30 uur. Voor FC Utrecht is dit tijdstip in de middag onacceptabel.

Omdat ’s avonds in de binnenstad van Leeuwarden het openingsfeest van 3FM’s Serious Request wordt gehouden, is onvoldoende politie beschikbaar om op hetzelfde moment de wedstrijd ordelijk te laten verlopen. Daarom heeft de burgemeester van de Friese hoofdstad de bekerwedstrijd vervroegd naar de middag.

Bezwaar
Op basis van de reglementen van de KNVB heeft FC Utrecht bezwaar gemaakt. Volgens deze reglementen is het denkbaar dat de wedstrijd op woensdagavond 18 december op neutraal terrein wordt afgewerkt. FC Utrecht doet er alles aan om zijn supporters op een normaal tijdstip naar deze belangrijke wedstrijd in de achtste finales van de KNVB beker te kunnen laten gaan.

Dit is ook besproken tijdens het overleg met supporterscoördinator Robert Junier en de voorzitters van de SupportersVereniging FC Utrecht en True Support. Eerder vandaag gaf de club al aan dat de supporters de dupe zijn van het verplaatsen van de wedstrijd naar de middag.