Na een 1-0 ruststand won FC Utrecht O16 met 4-0 van rode lantaarn drager RVO/GC FC Groningen O16. Utrecht blijft door de overwinning koploper met 1 punt meer dan RJO/PEHV PSV.FCUtrecht O16 toonde zich deze wedstrijd, de nummer één tegen de nummer laatstvan de ranglijst, en tegen een sterk inzakkend FC Groningen duidelijk debovenliggende partij. In de 15e minuut kwam de eerst echte grotekans voor de thuisploeg. De spits stevende alleen op de FC Groningen keeper afmaar schoot de bal recht in zijn handen. Twee minuten later leek, in een bijnaidentieke situatie, de score dan toch door FC Utrecht geopend te worden. Maarook deze mogelijkheid wist de Groningen keeper te verijdelen. Even leek het, tegen de verhouding in, nog mis te gaan toen een riskante passvan een Utrecht verdediger dwars door zijn eigen centrum door de Groningenspits werd onderschept. Maar deze wist zich met deze plotselinge kans geen raaden schoot naast.| Zo kabbelde de eerste helft een beetje voort met aan weerskanten veel te veelonnauwkeurigheid. In de 35e minuut zag FC Utrecht een mooie aanval over rechtsbekroond met het eerste doelpunt van vandaag. 1-0 voor de thuisclub.

FC Groningen gaf zich nog maar niet zo gewonnen bleek na de rust. In de 45eminuut kregen de Groningers een vrije trap op de rand van de zestien meter tenemen. Maar de uitvoering ervan liet zwaar te wensen over. In de 62e minuut liet FC Utrecht zien dat dat beter kan. Uit de oplinks genomen vrije trap ontstond een klutssituatie voor het Groningse doelwaarbij een middenvelder van FC Utrecht uiteindelijk de bal tegen het net weette werken, 2-0. Even later leek het pleit beslecht. Een prachtige aanval over links wordt doordezelfde middenvelder uitstekend verzilverd, 3-0. FC Groningen gaf zich gewonnen. In de 77e minuut werd een aanvalover wederom de linkerkant helemaal naar rechts verplaatst en door derechterspit van de thuisclub tot 4-0 getransformeerd. Zo liet het scorebord na 80 minuten een dikverdiende 4-0 overwinning voor dekoploper, FC Utrecht O16, zien.

overige uitslagen en standFoto`s: Ron van Dongen