Het is weer zaterdagochtend dus dat betekent dat erweer gevoetbald kan worden.

Wanneer onze jongens de kleedkamer in gaan staat ze daar een verrassing te wachten. Er is een heuse journalist van RTV Utrecht aanwezig met een camera. Hijloopt een dagje met ons team mee om te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat op een wedstrijddag. Het item is straks te bekijken op FC Utrecht TV. De jongens vinden het allemaal erg leuk, maar de focus gaat al over naar de bekerwedstrijd die op het programmastaat.

Dit is de laatste wedstrijd van de poule wedstrijd, tot nu toe zijn alle wedstrijden gewonnen. Ook de tegenstander heeft alle wedstrijdgewonnen dus dat beloofd een mooie pot voetbal te worden.  Het wordt alsnel duidelijk dat de verwachtingen kloppen,want beide ploegen strijden voor de winst en krijgen kansen om de openingstreffer te maken. Vanuit een corner is het Kampong dat op een 0-1 voorsprong komt. FC Utrecht heeft echter niet lang nodig om gelijk te komen, een mooi afstand schot van de spits valtprachtig binnen.  Het einde van de eerste helft is al inzicht als FC Utrecht nog een keer aanzet, en dat levert uiteindelijk ook de voorsprong op. De ruststand is 2-1.

Na rust wordt de eerste tien minuten rustig aan gedaan, maar daarna vliegen de vonken er vanaf. De centrale verdediger van FC Utrecht maakt de 3-1. Lang kan FC Utrecht niet genieten van de goal, want Kampong komt meteen goed terug tot 3-2.FC Utrecht zet een tandje bij en Kampong krijgt meer moeite om mee te komen. Kampong krijgt nog wat kansjes, maar het wil niet echt meer lukken. FC Utrecht profiteert hier van en kan uitlopen tot 5-2. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Kampong nogeen flinke kans, maar in de counter is het FC Utrecht die de eindstand bepaald op 6-2. Een mooie aanval over meerdere schijven beland bij de linksvoor die de bal in de kruising krult. Op basis van deze stand bekert FC Utrecht door naar de volgende ronde.

Na de wedstrijd krijgt de trainer van FC Utrecht een groene kaart uitgereikt van Kampong. Die kaart delen ze na elke wedstrijd uit aan de persoon die positief opvalt door zijn of haar sportieve gedrag. Een groot compliment voor de trainerdus, want ook bij FC Utrecht staat sportiviteit hoog in het vaandel. Een leuke initiatief van Kampong!Foto`s: Ron van Dongen