FC Utrecht is het niet eens met de vastgestelde speeltijd van het bekerduel tegen SC Cambuur in Leeuwarden. Beide ploegen moeten om 15:30 uur aftrappen. “Wij kunnen niet leven met dit tijdstip”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Ik baal hiervan. Onze supporters moeten een dag vrij nemen om deze belangrijke wedstrijd in het KNVB bekertoernooi bij te wonen. Zij zijn de dupe van het besluit van de burgemeester van Leeuwarden om het duel ’s avonds te verbieden. Voetbal bestaat tenslotte bij de gratie van het publiek. Daar is volledig aan voorbij gegaan.”

Machteloos
De wedstrijd kan op last van burgemeester Fred Crone ’s avonds niet doorgaan, omdat dan in de Friese hoofdstad het openingsfeest plaatsvindt van 3FM’s Serious Request. De burgemeester verwacht 100.000 mensen in de stad waardoor veel politie op de been is. FC Utrecht heeft in overleg met de KNVB geprobeerd om naar een andere speeldatum of locatie te kijken om de supporters de gelegenheid te geven om op een normale tijd naar de wedstrijd te kunnen gaan. “Ook de directie van Cambuur heeft mij laten weten liever ’s avonds te spelen”, zegt Van Schaik. “Maar ook zij zijn machteloos. Het verschuiven van de wedstrijd naar dinsdag of donderdag is ook geen optie, omdat dit onmogelijk is gezien de wedstrijden in het competitieprogramma van het weekend vóór en ná het bekerduel. Dit is voor beide clubs bovendien onbespreekbaar, omdat de spelers anders te weinig tijd hebben om te herstellen”, benadrukt de Algemeen Directeur.

Voldongen feit
“We hebben aangeboden om de wedstrijd om te keren en hier in Stadion Galgenwaard te spelen. Maar dat is volgens de reglementen van de KNVB niet toegestaan”, zegt een teleurgestelde Van Schaik. “We zijn dinsdagavond overvallen door dit voldongen feit. Ik kom helaas tot de conclusie dat we met de rug tegen de muur staan. In overleg met de SupportersVereniging FC Utrecht en True Support proberen we voor de supporters alsnog een goede oplossing te bewerkstelligen. FC Utrecht zal het bekerduel in Leeuwarden onder protest spelen.”