FC Utrecht On Tour is voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd te gast in een dorp of stadsdeel in de regio. Voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen was FC Utrecht aanwezig in De Bilt en Den Dolder. Hier werd bij de RAC-clubs FC De Bilt en DOSC door verscheidene FC Utrecht-trainers een clinic gegeven voor D- en E-pupillen. Tijdens FC Utrecht - sc Heerenveen waren beide voetbalclubs in totaal met ongeveer zeshonderd man vertegenwoordigd bij de wedstrijd en zagen daar hun D1 latje trappen. 

FC De Bilt kwam vliegend uit de startblokken, want de eerste twee schoten spatten uiteen op de lat. Na zeven schoten had de ploeg uit De Bilt al drie keer de lat geraakt en leek het op koers te liggen om de eerste plek over te nemen. Hierna kwam echter de klad erin en eindigde het team met een totaal van vier rake schoten.

Bij tegenstander DOSC was het een omgekeerd verhaal. In het begin had de ploeg uit Den Dolder de nodige moeite om de bal het houtwerk te laten raken. Halverwege het spel kwam de eerste rake treffer. Hierna volgden nog twee rake schoten waardoor DOSC het spel eindigde met drie rake treffers.

De scores van beide ploegen zijn helaas niet voldoende om de finale te kunnen bereiken. Ondanks dat de Latje trap competitie pas net van start is lijkt Sportlust ‘46 er erg goed voor te staan met elf rake treffers. Vorig jaar was deze score voor VV Jonathan genoeg om de finale te bereiken. Hierin won de ploeg uit Zeist van tegenstander VRC uit Veenendaal.