Alflen en Dijkhuizen gediplomeerd

22 november 2013
FC Utrecht-trainers Robby Alflen en Marinus Dijkhuizen zijn officieel gediplomeerd Coach Betaald Voetbal.

FC Utrecht-trainers Robby Alflen en Marinus Dijkhuizen zijn officieel gediplomeerd nadat zij hun cursus Coach Betaald Voetbal succes hebben afgerond. Marinus Dijkhuizen ontving donderdagavond zijn diploma samen met zestien andere geslaagden. Assistent-trainer Robby Alflen was verhinderd bij de diploma-uitreiking.

Hard werken
Dijkhuizen spitsentrainer bij FC Utrecht en hoofdtrainer bij v.v. De Meern is blij met het diploma. “Het afgelopen jaar was het hard werken voor deze cursus”, vertelt de voormalig aanvaller van FC Utrecht. “Ik ben blij dat ik de cursus succesvol heb kunnen afronden en nu het hoogste trainersdiploma heb.” Naast Alflen en Dijkhuizen kreeg ook voormalig FC Utrecht-speler en –trainer Jean-Paul de Jong zijn diploma. De Jong is tegenwoordig hoofdtrainer bij Jupiler Leagueclub FC Eindhoven. De andere geslaagden zijn: Peter van den Berg (Sparta Rotterdam), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Roel Coumans (HSV Hamburg), Ben van Dael (VVV-Venlo), Ed Engelkes (Ajax), Jack de Gier (N.E.C.), Marcel Groninger (FC Groningen), Arjan van der Laan (Sparta Rotterdam), Michel Langerak (ASWH), Said Ouaali (Ajax), Paul Raveneau (FC Groningen), Misha Salden (FC Lisse), Raymond Schuurman (geen club), Jan Vreman (De Graafschap) en Peter van Vossen (geen club).

Cultuurdragers
”In het buitenland wordt veel gesproken over het Nederlandse voetbal”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen op de website van de KNVB. “Over onze speelstijl, over onze jeugdopleidingen en over hoe wij als relatief klein land mooie prestaties leveren. Het Nederlandse trainersgilde speelt daar een grote rol in. Deze achttien behoren nu tot de hoogst opgeleide trainers in Nederland. Zij zijn de cultuurdragers van het Nederlandse voetbal en de KNVB prijst zich gelukkig dat zij deze stap hebben genomen.”