Sofyan Amrabat heeft maandagavond op het WK voor spelers onder 17 jaar, in de Verenigde Arabische Emiraten, gelijkgespeeld. Het duel in Fujairah tegen de leeftijdsgenoten van Oezbekistan eindigde in 0-0.

De middenvelder van FC Utrecht onder 19 speelde de gehele wedstrijd en was de laatste 25 minuten aanvoerder van ‘de Leeuwen van de Atlas’. Amrabat speelde als verdedigende middenvelder en maakte vele meters. De fysiek sterke middenvelder kon zijn ploeg echter niet aan een overwinning helpen, ondanks het veldoverwicht van de Marokkanen. Dichter dan een bal op de binnenkant van de paal, in de eerste helft, kwamen de Noord-Afrikanen niet.

Marokko onder 17 jaar heeft na twee gespeelde wedstrijden vier punten verzameld en gaat daarmee aan kop in haar poule. Oezbekistan heeft evenveel punten behaald als Marokko, maar laatstgenoemde heeft een beter doelsaldo. Panama onder 17 jaar is donderdag de laatste tegenstander in de poule voor Marokko. Het duel wordt om 18:00 uur gespeeld en bij winst is Marokko verzekerd van de volgende ronde.