De nationale ploeg van Zambia heeft dinsdag de oefenwedstrijd tegen Brazilië met 2-0 verloren. FC Utrecht-aanvaller Jacob Mulenga startte in de basis en werd in de blessuretijd van de reguliere speeltijd vervangen.

Nadat vorige maand Tommy Oar het met Australië al opnam tegen het sterrenensemble van Brazilië, was het dit keer de beurt aan de Zambiaan. Als spits van Chipolopolo speelde hij dinsdag tegen sterren als David Luiz, Daniel Alves, Pato, Neymar en Hulk.

In de eerste helft van het duel, dat gespeeld werd in China, werd door beide ploegen niet gescoord. FC Barcelona-groeibriljant Neymar was het dichtst bij een treffer namens Brazilië, maar zijn inzet uit een vrije trap belandde op de paal.

Een kwartier na rust kwam Brazilië op een 1-0 voorsprong. Oscar schoot vanaf 30 meter raak nadat zijn schot van richting werd veranderd en keeper Mweene van Zambia kansloos liet. Vijf minuten later verdubbelde Dedé de score door van dichtbij raak te koppen uit een vrije trap van Neymar.