Nadat eerder dit seizoen Aleksandar Bjelica en Yannick Cortie al hun debuut maakten in het KNVB bekertoernooi, was het afgelopen dinsdag, in de wedstrijd tegen Kozakken Boys, de beurt aan Sean Klaiber. Bij een 2-1 voorsprong op het bord mocht de verdedigende middenvelder van Jong FC Utrecht in de verlenging invallen voor Kai Heerings.

De middenvelder kreeg het seintje om zich gereed te maken van assistent-trainer Robby Alflen. “Hij vertelde mij dat ik me gereed moest maken, want er bestond een grote kans dat ik in mocht vallen”, vertelt Klaiber. “Toen ik de bevestiging kreeg dat ik mocht invallen, stond ik te popelen. Ik had maar één doel en dat was de wedstrijd winnen.”

FC Utrecht behield de voorsprong en behaalde hierdoor de achtste finales van de KNVB beker. Voor Sean Klaiber, die al sinds 2007 voor FC Utrecht voetbalt, een mooi moment. De geboren Nieuwegeiner beleeft sowieso een mooi jaar tot dusverre. In april tekende hij een contract bij FC Utrecht en in september werd hij voor het eerst opgeroepen voor een vertegenwoordigend team van de KNVB. “Van mij mag het zo nog wel even doorgaan”, zegt Klaiber. “Ik hoop dat ik dit seizoen vaker mee mag trainen en op de bank mag zitten bij het eerste elftal.”

Klaiber maakt deel uit van de selectie van Jong FC Utrecht. In het team van trainer Ab Plugboer bewaakt hij de balans op het middenveld en is hij belangrijk in de coaching. “Dit is een belangrijk seizoen voor mij waarin ik beter wil worden en mezelf wil blijven ontwikkelen”, aldus de balafpakker van de beloftenploeg. “Met name op fysiek gebied en het vooruitkijken wil ik stappen maken.”

Donderdagavond wordt bekend tegen wie FC Utrecht het in de achtste finales van de KNVB beker opneemt.