Jong FC Utrecht heeft op eigen terrein met 0-3 verloren van Jong FC Twente. In een wedstrijd met een hoog baltempo en goed voetbal, was de ploeg uit Enschede een maatje te groot voor Jong FC Utrecht, dat pas halverwege de tweede helft goed in de wedstrijd kwam.

Eerste helft
De eerste helft was vooral voor Jong FC Twente. Fysiek sterk en goed voetballend controleerden ze de wedstrijd. Jong FC Utrecht kon het overwicht niet naar zich toe trekken, doordat er door onzuiverheid in de passes en aannames teveel balverlies werd geleden. In de 29ste minuut zette Janik Jesgarzwewski de bezoekende ploeg op voorsprong, door een goede voorzet van Alvin Daniels in te koppen. Op andere kansen van Jong FC Twente kon Jong FC Utrecht-keeper Mike Havekotte redden. Jong FC Utrecht kwam in de eerste helft niet verder dan een afstandschot van Bob Schepers, die zijn inzet in het zijnet zag belanden.

0-2
Ook na rust was het spel vooral voor Jong FC Twente. De wedstrijd was nog maar net hervat, of de bezoekers hadden al een vrije trap en twee corners afgedwongen. In de 58ste minuut verdubbelden zij de voorsprong. Peter Gebben stond vrij bij een corner en schoot de bal met een lob over de keeper.

Met een 0-2 stand op het scorebord begon het positiespel bij Jong FC Utrecht meer te lopen. De combinaties klopten vaker en er ontstond enige dreiging. Echt grote kansen werden niet gecreëerd, doordat het niet lukte de laatste bal goed in het strafschopgebied te krijgen. Darren Rosheuvel was vaak een belangrijke schakel in de opbouw en het terugwinnen van de bal. Een aantal kansen van Jong FC Utrecht verdwenen naast de goal. De grootste kans was voor Romano van der Stoep, die knap in schoot. De keeper van Jong FC Twente was echter alert en kon de bal tot corner tikken.

0-3
Tegen het eind van de wedstrijd pakte Jong FC Twente het overwicht weer en gooide de wedstrijd met nog een treffer volledig op slot. Na een goede aanval schoot Kristopher Vida de bal strak in het dak van het doel: 0-3.

Volgende week staat weer een competitiewedstrijd op het programma. Jong FC Utrecht speelt dan uit tegen Jong NAC. De wedstrijd begint om 18:30 uur.